Представители на политическите формации Левицата и Възраждане цяла нощ пазиха

...
Представители на политическите формации Левицата и Възраждане цяла нощ пазиха
Коментари Харесай

Представители на Левицата и Възраждане цяла нощ пазиха Паметника на Съветската армия

Представители на политическите обединения " Левицата " и " Възраждане " цяла нощ пазиха Паметника на Съветската войска. „ Левицата! “ направи палатков лагер срещу премахването на Паметника на Съветската войска през вчерашния ден, а вечерта представители на „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “ също дойдоха пред паметника. В съпоставяне с през вчерашния ден има двойно повече палатки и шатри пред паметника, оповестява Българска телеграфна агенция.

От „ Левицата “ и „ Възраждане “ са създали наряди и 24 часа ще има хора в палатковия лагер пред паметника на Съветската войска, сподели за Българска телеграфна агенция Мая Манолова от „ Левицата “. По думите ѝ властта се опасява от гражданското неодобрение. Ще бъдем тук, до момента в който министър председателят акад. Николай Денков и държавното управление се откажат от премахването на паметника, съобщи тя.

Бутането на паметника на Съветската войска и опитите да бъдат преименувани улици е в цялостен прорез с настроенията на жителите, счита Манолова. Всяко посягане на десницата да демонтира историята ще срещне сериозен отпор, сподели още тя.

През 2019 година в предходната кметска акция беше стихотворец ангажимент, че всички значими въпроси за столичани ще бъдат решавани посредством локални референдуми, уточни Манолова. „ Този слугинаж на непознати посолства, които да ръкопляскат на тези антинародни дейности, би трябвало да срещне националния отпор и го среща “, разяснява още тя. Според Манолова концепцията за премахването на паметника е за да бъдат насъбрани дивиденти за идните локални избори.

на преместването на Паметника на Съветската войска, сподели за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на София -град Вяра Тодева. Искаме всичко да е законно и изрядно, добави тя. С решение на Министерския съвет  от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР