Представители на оръжейни компании от САЩ и България започнаха да

...
Представители на оръжейни компании от САЩ и България започнаха да
Коментари Харесай

Компании от САЩ и България обсъждат съвместни проекти за модернизация на армията

Представители на оръжейни компании от Съединени американски щати и България започнаха да разискват опциите за взаимни действия по планове за рационализация на армията на конгрес във Военния клуб в София.

Осъществяване на плановете за рационализация на армията и дружно с това и стимулиране на българската стопанска система са целите ни в защитата, сподели вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов на откриването на форума. Каракачанов съобщи, че упоритостта на държавното управление е да се движат по едно и също време и трите плана - за нови изтребители, кораби за флота и за бронираната машина и посредством тях да се даде късмет на българските предприятия да вземат участие в тези планове. Това ще е мощен тласък на стопанската система ни, сподели още Каракачанов.

Американският дипломат Ерик Рубин сподели, че партньорството в защитата сред Съединени американски щати и България е по-силно от всеки път. Днес всички са изправени пред нови закани - тероризъм, мигрантски потоци, напън от Русия, по тази причина би трябвало да се пази сигурността на страната и нейните жители, сподели Рубин

От презентациите, които направиха щатските компании се разбра, че главния им интерес е към плана за нови бойни машини на пехотата. Според министър Каракачанов планът е утвърден на съвет по защита преди две седмци и следва да бъде прегледан от Народното събрание до края на годината. Той планува пазаруването на 150 машиини, на първия стадий, с финансова рамка от 1,2 милиарда лева Според последното решение машините за механизираните отделения би трябвало да са с колесна формула 8х8, тези за родовете войски могат да са с колесна формула 8х8, 6х6 или 4х4.

Първата презентация беше направена от General Dynamics Land System, които вземат участие в процедурата за машина на пехотата с PIRANHA IFV. Втората беше на производител за оръжия, който показва във видео опциите на 30 мм. оръдие Bushmaster, което се инсталира главно на бронирани машини за пехотата.

Textron демонстрираха бойните си дронове и машините за пехотата Comamando Elite и Commando Select. Втората машина е публично предложение за модернизиране на пехотата, взаимно с немската Rheinmetall Group, като то включва и произвеждане в България. Първоначалната им оферта беше за четириколесни машини COMMANDO Select, които да бъдат употребявани за спомагателни, а по заданието, за бойни бронирани машини, обединяването предлага първообраз с 6-колесна формула.

Oshkosh Defense също демонстрираха своите тактически машини. В гамата на компанията има леки, междинни, тежки и специфични машини, само че няма информация, дали е измежду поканените за присъединяване в процедурата за избор на машини за пехотата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР