Представители на най-голямата компания в химическата индустрия в света –

...
Представители на най-голямата компания в химическата индустрия в света –
Коментари Харесай

Най-голямата компания в химическата индустрия проучва възможности за инвестиции в България

Представители на най-голямата компания в химическата промишленост в света – американската “Dow ”, изследват благоприятни условия за вложения в България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с Хауърд Чейс, отговарящ за връзките с институциите на компанията за Европа.

По време на срещата бяха показани преимуществата на страната ни като дестинация за вложения и ограниченията по закона за насърчаването им. „ България сега има удобни макроикономически индикатори, с положителни темпове се усилва Брутния ни вътрешен артикул и експорта “, акцентира зам.-министър Манолев. По думите му страната ни има дългогодишни обичаи в химическата промишленост и готови фрагменти. „ Министерството на стопанската система оказва и  институционална поддръжка на всеки стратегически вложители, а главен приоритет за нас е използването на ограничения за непрекъснато възстановяване на бизнес средата “, добави икономическият заместник-министър.

Двамата разискаха и целите в бранш стопанска система за българското председателство. Хауърд Чейс акцентира, че за европейските компании е доста мощен сигнал, че страната ни си слага като съществена цел приемането на единна тактика за индустриалната политика на Европейски Съюз. По думите му е значимо да се набележат ограничения, които да подтикват промишлеността на Европейски Съюз, с цел да продължи тя да бъде конкурентна на международния пазар. Договорено бе и представители на Европейския съвет на химическата промишленост (представляващ над 29 хиляди компании от сектора), да вземат присъединяване в конференцията отдадена на тази тематика, която ще се провежда в България в края на месец януари.   

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР