Представители на най-големия синдикат у нас - КНСБ, излязоха на

...
Представители на най-големия синдикат у нас - КНСБ, излязоха на
Коментари Харесай

Синдикати, земеделци и кокошка на протест пред НС заради ниски заплати

Представители на най-големия профсъюз у нас - КНСБ, излязоха на митинг пред Народното събрание с мотото " почтени приходи ". Искането на синдикалистите - обективни приходи за държавните чиновници. В митинга взеха присъединяване и представители на Изпълнителна организация за битка с градушките, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, Изпълнителна организация по горите, Напоителни системи и други

С кокошка, на шията на която бе окачен протестен надпис, излезе едно от главните лица от КНСБ Любослав Костов.

" Кокошката стачкува, тъй като спря да снася. Спря да снася, тъй като няма пари за земеделците. Тук са хората от горите, земеделието, Изпълнителна организация за битка с градушките, Изпълнителна организация за риболовство и аквакултури, БАБХ, Селскостопанска академия ", разяснява пред News.bg Костов.

1000-1200 лв. - в този диапазон варирали заплатите в излезлите на митинг структури, като откакто се платят налози и осигуровки остава трицифрена сума, уточни още синдикалистът.

Основният проблем - в проектобюджетът за чиновниците в бранш " Земеделие " няма очакван и лев покачване на заплатите. " Искаме да се вдигне бюджетът на Министерството на земеделието и надлежно министърът като разпоредник на бюджета да вдигне заплатите на чиновниците ", отсече Костов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР