Представители на Международния валутен фонд са посъветвали депутатите от бюджетната

...
Представители на Международния валутен фонд са посъветвали депутатите от бюджетната
Коментари Харесай

Експерти от МВФ с препоръки за намаление на дефицита

Представители на Международния валутен фонд са посъветвали депутатите от бюджетната комисия да внимават повече при приемането на държавния бюджет.

Днес специалисти от Фонда се срещнаха с народните представители, като част от визитата им у нас. Основните тематики на диалог са били свързани с бъдещото приемане на новия бюджет.

Експертите са посъветвали депутатите да внимават за финансовата дисциплинираност, и когато одобряват равнището на заложения недостиг - той да не е за сметка на хората и да не утежнява качеството им на живот.

Петър Чобанов, и.д. ръководител на Комисията по бюджет и финанси, разясни, че би трябвало за се положат старания по отношение на бюджетната непоклатимост и понижението на недостига.

" Това, което аз споделих, и те се съгласиха, че е доста значимо освен количествено по какъв начин ще понижим този недостиг, само че и качествено по какъв начин ще се случи, по какъв начин ще създадем прехода към идващия бюджет и какви цели ще си сложим в него " разяснява Чобанов.

" Те деликатно наблюдават обстановката, имат добре построена експертиза и знания за това, което се случва у нас, споделят, че няма да е елементарно да се реализира и би трябвало да наблегнем на промени ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР