Хората очакваха приемането на бюджета, тъй като това е свързано

...
Хората очакваха приемането на бюджета, тъй като това е свързано
Коментари Харесай

Румен Гечев: България има бюджет и донякъде можем да сме спокойни

Хората чакаха приемането на бюджета, защото това е обвързвано с обезпечаването на обикновено успокоение на българския бизнес и фамилиите. Това разяснява в депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

" Ние оказвахме политически напън върху двете страни на сглобката, плюс действителните ръководещи от Движение за права и свободи, с цел да може да се реализира единодушие. Лошата вест е, че това стана при ненормални условия и не би следвало да се повтаря. Добрата е, че въпреки всичко България има бюджет и можем да бъдем ненапълно спокойни ", добави той.

Коментира, че освен в България, а в множеството страни измененията в бюджета на второ четене не са огромни, тъй като това би трансформирало философията на ръководството.

" 17 милиарда лв. са приходите от Данък добавена стойност. Българска социалистическа партия предложи тези доходи да се усилят със 100 милиона лв.. Нашите обществени стратегии, които предложихме, бяха за сметка на преструктуриране на разноските. Българска социалистическа партия постъпи кавалерски и казахме, че 700 милиона лв. от нашия обществен пакет ще бъде обезпечен от финансовите разноски на бюджета. Капиталовите разноски са перо в бюджета, което най-пряко въздейства върху растежа ".

Румен Гечев приветства напъните на държавното управление да се стесни обсегът на заплащанията в брой, с цел да се осветли стопанската система и с цел да се улеснят жителите.

" Очевидно бизнесът крие пари и дава част от заплатите в бели пликове. Ние желаеме това да бъде прекъснато, тъй като то е в полза на бюджета ", съобщи социалистът.

Вижте целия диалог във видеото

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР