Представители на международната неправителствена организация Грийнпийс за пореден път настояха

...
Представители на международната неправителствена организация Грийнпийс за пореден път настояха
Коментари Харесай

Грийнпийс отново призова Брюксел да ограничи изкопаемите горива

Представители на интернационалната неправителствена организация " Грийнпийс " за следващ път настояха на проява в Брюксел Еврокомисията да ограничи в допълнение потреблението на изкопаеми горива.

Природозащитници от няколко европейски страни, измежду които и поданици на Перник, разпънаха огромен афиш директно до постройките на Европейската комисия и на Европейския съвет в Брюксел в понеделник сутринта. Кръговото придвижване " Шуман " в Европейския квартал е било блокирано в ранните часове на деня, а шестте улици към него са били залети с биоразградима багра, с цел да наподобяват слънчеви лъчи, оповестиха от организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Местни медии оповестиха за това около намесата на пожарната, изпратена да почисти пътя. Според данни на полицията се чака поради ранния час на проявата придвижването през тази основна пътна артерия да не е било прекомерно затруднено.

Природозащитниците упорстват Европейски Съюз да приключи потреблението на въглища и означават, че множеството семейства и по-малки предприятия към този момент минават на възобновима сила. От организацията разясняват, че е време европейската политика в региона на енергетиката да загърби огромните корпорации, вложили в замърсяващи индустриални системи.

Уточнява се, че Европейски Съюз е пред решение за бъдещето на енергетиката, като Европейска комисия е показала предложенията си предходната година, а Европейският парламент следва да се произнесе следващата година. Днешната демонстрация на природозащитниците е едно от седемте сходни събития, предопределени да привлекат вниманието и планувани в Белгия, Англия, Швейцария и Холандия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР