Представители на колекторски фирми ще звънят по телефона на длъжниците

...
Представители на колекторски фирми ще звънят по телефона на длъжниците
Коментари Харесай

Идва ли край на тормоза с колекторските фирми? Ето какво предлагат със закон

Представители на колекторски компании ще звънят по телефона на длъжниците единствено от 8 до 20 часа в работни дни, а в неработни от 10 до 14 часа и от 16 до 18 часа. Между позвъняванията би трябвало да има най-малко два дни, като също така се не разрешава потреблението на закани, обиди и каквато и да било форма на насила, оповестява "Труд ".

Това гласят промени в Закона за отбрана на потребителите, които са импортирани в Народното събрание от депутати от ГЕРБ. С измененията ще бъде стопирана практиката колектори да тормозят хората с чести позвънявания рано заран или късно вечер. При нарушаване на колекторските компании ще бъдат налагани санкции от 2 хиляди до 10 хиляди лева

Да бъде неразрешено колектори да търсят длъжници на работното им място, да контактуват с техни родственици или да слагат уведомления за отговорностите им на публични места, оферират още депутатите.

Задълженията на жители ще може да бъдат прехвърляни за събиране на друга компания единствено, в случай че в контракта с тях има категорично документално единодушие за това. Като задачата е смяната да важи както за отговорности за заплащане на битови сметки, по този начин и на отговорности по заеми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР