Представители на катедрата по социология в Университета на Мичиган проведоха

...
Представители на катедрата по социология в Университета на Мичиган проведоха
Коментари Харесай

Изненада: Мъжете признаха жени на каква възраст ги привличат най-много

Представители на катедрата по социология в Университета на Мичиган организираха изследване, в което откриха на каква възраст мъжете и дамите са най-привлекателни за членовете на противоположния пол. В изследването са взели участие 200 хиляди души, осведоми NY Times, представен от jenata.blitz.bg. Социолозите са анализирали броя на известията, които участниците в опита са получили от непознати хора от противоположния пол в обществените мрежи.
Изследователите са създали извода, че и двата пола са склонни да дават отговор на профилите на по-привлекателни хора от самите тях. Оказало се също по този начин, че за дамите са значими интелигентността и образованието на евентуалния сътрудник.

Мъжете са безразлични към този индикатор, а образованите дами са по-скоро ги тревожат и те се усещат некомфортно в компанията им.
Учените са стигнали до заключението, че мъжете доближават върха на известност измежду дамите, когато доближат 50-годишна възраст, а дамите са най-харесвани от мъжете до 18-годишна възраст, след което известността им стартира да понижава.
Въпреки това психоложката Мишел Друан не е напълно съгласна с резултатите от изследването.„ Представете си жена, която цитира откъс от обичания си разказ, приказва няколко езика и търси нови способи за лекуване на заболявания. Наистина ли смятате, че тя може да е непривлекателна поради тези си качества? “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР