Представители на групите - участници в Международния детски фолклорен фестивал

...
Представители на групите - участници в Международния детски фолклорен фестивал
Коментари Харесай

Децата от фестивала „Приятелство без граници“ гостуваха в Областна администрация Сливен

Представители на групите - участници в Международния детски фолклорен фестивал „ Приятелство без граници “, гостуваха в Областна администрация Сливен. Те бяха признати от регионалния шеф Чавдар Божурски. Той приветства децата и техните ръководители и ги срещна с мястото на Сливенска област на фолклорната карта на България и нейния принос за развиването на националните танци, песни и музика.

„ Танците, с които вие се занимавате, са универсално средство за другарство. Те предават страсти и положения без думи и, без значение от разликите, демонстрират нашите общи балкански и европейски корени. Те ни свързват и ни събират дружно, както нас през днешния ден тук. Вие, децата, сте най-хубавите посланици. Надявам се престоят ви да е прелестен и забавен. И ще се веселя, в случай че в бъдеще се върнете и доведете своите другари и родители “ – сподели Чавдар Божурски.

Гостите от пет страни благодариха за посрещането и вниманието, в това число и на български, и споделиха отличните си усещания от България, Сливен и хората тук. Децата и ръководителите получиха сувенири от регионалния шеф и на собствен ред му връчиха алегорични дарове.

Фестивалът продължава с представления на групите и ще приключи довечера с гала-концерт на участниците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР