Представители на Гражданска инициатива Да спасим стадион Кривуля категорично не

...
Представители на Гражданска инициатива Да спасим стадион Кривуля категорично не
Коментари Харесай

Жители на Бояна не дават на Даниел Боримиров да строи

Представители на Гражданска самодейност " Да спасим стадион " Кривуля " " изрично не желаят градежа. Игрището е с непрекъснат статут на стадион, не на обект с комерсиална цел.

Бившият национал Даниел Боримиров се срещна в ефира на " Нова телевизия " с протестиращи от Бояна против негов план.

Даниел Боримиров увери, че желанията му са чисти, а парите са с потвърден генезис. Прави нещо за жителите на цяла София, тъй като децата би трябвало да спортуват, увери той. Ще се строят спортни уреди, детски площадки и нищо друго, сподели той.

Проектът звучи добре, само че питаме за какво тук, където няма друга опция,а не някое пустеещо място. Приемаме за законна среща единствено с Йарданка Фандъкова и я каним в народен ефир. Лично сме алармирали кмета на регион Бояна и при него е импортирана подписка, споделят протестиращите.
Има решение на СОС стадионът да се даде на концесия, аз аплайвах, има период за обжалване, не беше обжалвано, сподели Боримиров.

Има контракт за наем, не за концесия, настояват протестиращите. Това място е събирателен пункт на квартала при бедствия и повреди, може да бъде ситуиран палатков лагер и сме подготвени да го създадем, в случай че стартира строителство.
Районният кмет на Витоша увери, че на следващия ден ще има среща с отрасловия заместник-кмет. Решението е признато без възражения на СОС, госпожа Фандъкова е задължена да го подпише, сподели районният кмет.

Жители на Княжево обаче утвърдиха плана на Боримиров и го поканиха да направи такава инвестиция и в техния квартал.

Боримиров увери, че за жителите на Бояна ще има и хепи ауър, когато ще употребяват оборудванията гратис.
Протестът на Боянчани ще стартира в 18 часа и канят Йарданка Фандъкова на митинга. Входирано е съобщение по член 8 и член 11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ) в деловодството на Столична община (ул. Московска 33). Исканията на хората са: 1. Незаконосъобразните процедури по отдаването на стадиона чартърен и позволение за градеж. 2. Лишаването на свободно и гратис прилагане от ВСИЧКИ живущи до отворена тревна повърхност за спортни занимания и разходки с деца, без значение от финансовите им благоприятни условия и избор на спорт. 3. Липсата на допитване на жителите и неуважението на нашата преобладаваща гражданска позиция преди утвърждението на плана.
Това е единственото място, където могат да се разходят и да оставят децата им да играят и спортуват, споделят хората. Общината е решила да го даде чартърен за 10 години на състезателен клуб " Витоша 2015 ", представлявана от някогашния национал Даниел Боримиров, която ще строи спортни уреди, кафене и тенис кортове, напомня actualno.com.

Те ще се употребяват против възнаграждение. Протестиращите настояват, че това е станало без тяхно допитване и разискване. " Макар и занемарен, стадионът беше място, което всички от квартала ценят изключително доста.

Процедурата по отдаването на наем е почнала през 2018 г, а през септември 2019 в Столична община е входирана подписка, подписана от 51 души. От Следствен отдел към окръжна прокуратура подписката е изпратена в Район Витоша, където вместо да се санира пропуща да се допитат до жителите в региона, изготвят фиктивен отговор, в който се предлага на майките да посещават градинката на Ханчето. Това обаче е доста неуместна локация заради денивелациите в квартала, както и не позволяваща спорт, а единствено място за игра на най-малките ", споделят жителите.

" Към сегашния миг приготвяме подписка, за която са декларирали предпочитание над 700 индивида и образуваме работна група, с присъединяване на адвокати, които да ревизират цялата документи по случая и опциите за атакуване на процедурите. Няма да се спрем и ще протестираме и пред Следствен отдел към окръжна прокуратура, до момента в който не бъдем чути ", споделят още те.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР