Представители на ГЕРБ, ДПС, БСП и Има такъв народ (ИТН)

...
Представители на ГЕРБ, ДПС, БСП и Има такъв народ (ИТН)
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН също осъдиха поведението на Възраждане

Представители на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " ( Има Такъв Народ ) разкритикува държанието на партия " Възраждане " в коридорите на Народното събрание в сряда.

Коментарите им бяха потърсени от публицисти, откакто ден по-рано на " Възраждане " към принуждение и прикани прокуратурата, президента и политическите партии да реагират.

Впоследствие да ревизират дали водача на проруската партия Костадин Костадинов подбужда към принуждение.

" Категорично съдя държанието на " Възраждане ", обвързвано с експанзията, инакомислещите, провокацията и езика на омразата ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в сряда.

" Ние сме срещу това, което се случва във Варна, в София - експанзията, побоищата ", добави той.

От своя страна водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че партията му постоянно е осъждала " всякаква форма на държание и апели за опълчване, разделяне, експанзия и ненавист в обществото, в това число и в този случай ".

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък упрекна " Възраждане ", в " трайно екстремистки " и " ненапълно фашистки " прояви.

" Не е добре да има език на омразата по принцип, тъй като се изостря обстановката в страната ", сподели и Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Това е първата позиция на тези партии във връзка с дейностите на " Възраждане " от последните седмици. Тя идва откакто пръв във вторник министър председателят Николай Денков зае позиция по въпроса. Тогава той сподели, че през последния месец следим " непрестанно активиране на експанзия от партия " Възраждане ".

През юни последователи на партията, проведени от нейни локални структури и депутати, три пъти в три разнообразни града. Те.

Депутати от партията два пъти Явор Божанков да приказва от парламентарната естрада и заплашват с сходно дейности и против депутата Манол Пейков.

Освен това водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в разнообразни свои изявления и постове в обществените мрежи приказва политическите му позиции. В неделя той разгласява във Facebook статус за „ родната демократична общественост “ и прикани „ тази уродлива сган да бъде унищожена “.

Във вторник кабинетът на Николай Денков прикани прокуратурата, президента и политическите партии да реагират, а след това да ревизират дали Костадин Костадинов подбужда към принуждение.

Проверката, която те правят, е по член 162 от Наказателния кодекс. Той планува санкции за проповядване и подбудителство към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР