Представители на ГЕРБ дават пресконференция в централата на партията.Гледайте на

...
Представители на ГЕРБ дават пресконференция в централата на партията.Гледайте на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ГЕРБ ще предложат контактни групи по ключови за страната теми

Представители на ГЕРБ дават конференция в централата на партията.

Гледайте онлайн тук или на



Нито желая да съм министър председател, нито народен представител, нито министър, по този начин водачът на партията Бойко Борисов разяснява дали е податлив да не е министър-председател в идващ кабинет.

Резултатите от изборите са предстоящи, само че дават по-ясна картина за положението на партията сега, съобщи на брифинга водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Томислав Дончев благодари на всички хора, които са подкрепили ГЕРБ-СДС. Моментът допуска търсене на единство, на единодушие. От 31 ГЕРБ-СДС печели в 24 региона, Движение за права и свободи в 5, Политическа партия - в 2. Картата е синя, само че не това е най-важното, разяснява Дончев.

Данните по общини също са красноречиви - в 265 български общини, ГЕРБ печели в 174, добави той.

Отчете, че партията е върнала поддръжката си на над 38 000 души, което демонстрира, че са следвали вярна посока в извънредно нападателна среда.

Дончев дефинира парията като същински национална, разпределена във всички обществени групи. Допълни, че не претендират, че са смачкали някого, гордее се от това, че огромната част от българските жители са дали поддръжката си за тях. Следва комплицираната задача какво вършим оттук-нататък, сподели още Дончев.

Бойко Борисов разяснява, че изборите са посочили, че народът не дава на никого независимо право да ръководи. Народът споделя: " Стига сте враждували, намерете метод ", добави Борисов.

Коментира, че " знамето " Бойко Рашков е изгубил с двоен резултат от ГЕРБ в Перник.



Близо 80% от хората споделиха, че желаят държавно управление, в случай че се отиде на нови избори нищо ново няма да се получи, ще се похарчат още едни 100 млн. лв., аз предлагам на водачите на другите партии да се дръпнем обратно, сподели Борисов.

Най-важно сега в България - кой е на страната на Украйна и кой не е, дано това да е първата тематика, по която ясно да си заявим позициите. 3/4 от популацията са за продължение на евроатлантическия път. Втората тематика - инфлация, финанси, стопанска система, енергетика, цени, то също минава през решения в Народното събрание. Колко е извънредно това, което ни завеща държавното управление на смяната, през вчерашния ден още веднъж ни го демонстрираха пазарите. Няма пари в хазната, всичко това може да се реши с постоянно държавно управление. Заявяваме твърдо, че влизаме в еврозоната - лихвите ще паднат, пазарите ще се успокоят, ще можем да запушим дупките в хазната. Откъде идва самочувствието на Асен Василев, когато е изгубил изборите. Той знае положението, в което е оставил страната - провал, а идва зима, обществените помощи чукат на вратата. Той знае какъв обран бостан е уставил, знае, че който влезе в това ръководство, ще понесе чудовищни вреди. Учуди ме през вчерашния ден Иван Костов - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " да създадат държавно управление. До през вчерашния ден обясняваха, че Възраждане са рискови, в този момент желаят да ги вкарат в държавно управление. При сходна изразителност от всички страни, не виждам излаз, сподели Борисов.

Затова ГЕРБ ще предложи контактна група, договарящи екипи, ще поканят хора с безспорна известност по обособени тематики, за да се успокои обстановката. Да кажат кои министри могат да го извършват, ще се съгласим и с това. Дори и от " Възраждане " има тематики, по които сме на едно мнение. Мислим, че този метод е рационален, доста пъти сме били в ръководство. Без водачи е доста тежко, само че в случай че желаят без водачи - без водачи да е, съобщи Борисов.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР