Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на

...
Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на
Коментари Харесай

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) неотдавна оприличиха Биткойн на „ гол император “ на фона на въодушевлението към Биткойн ETF в Съединените щати.

В момента има видимо обезценяване на еврото по отношение на Биткойн , което провокира полемики измежду крипто общността в Twitter по отношение на рецензиите против Биткойн ETF от страна на регулаторите.

Баладжи Сринивасан, видна фигура в бранша венъчър фондовете и някогашен механически шеф на Coinbase, показва исторически графики BTC/EUR, с цел да илюстрира капацитета на Биткойн като по-надежден ресурс от стойност спрямо еврото. На смешка той означи последните анти-Биткойн настроения на ЕЦБ.

Подчертавайки забележителния контрастност, Сринивасан уточни, че от основаването на Биткойн еврото се е обезценило с над 99% по отношение на водещата криптовалута. Габор Гурбакс, консултант на VanEck и Tether Limited, повтори това мнение, предполагайки, че единствено времето ще покаже кое има по-голяма стойност сред еврото и BTC.

Той акцентира какъв брой е значимо европейските регулатори да признаят утвърждението на Биткойн ETF в Съединени американски щати, отбелязвайки, че съпротивата против Биткойн може да докара до закъснение.

Известно е, че ЕЦБ разгласява периодически отчети, сериозни към жизнеспособността на Биткойн като инвестиция, средство за замяна и запазване на стойност. Тези отчети постоянно повтарят опасения като опасности, свързани с копаене посредством консенсусния механизъм за доказателство за работа (PoW), капацитет за улеснение на незаконни действия и изказвания за манипулиране на цените.

В скорошен отчет, формиран от Улрих Биндзайл и Юрген Шааф, високопоставени чиновници на ЕЦБ, бяха направени познати причини, клеймящи Биткойн като „ валутата на престъпността “ и наблягайки неговото отрицателно влияние върху околната среда посредством копаене на PoW. Освен това ЕЦБ твърди, че BTC транзакциите остават мудни, скъпи и неуместни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР