Представители на европарламента са проявили интерес към кравата Пенка и

...
Представители на европарламента са проявили интерес към кравата Пенка и
Коментари Харесай

Кравата Пенка чака гости от европарламента

Представители на европарламента са показали интерес към кравата Пенка и ще посетят нея и стопанина Иван Харалампиев. Това заяви той пред Българска национална телевизия, като добави, че визитата от Брюксел е планувано за 27 юни.

Към момента кравата Пенка към момента се намира в село Копиловци, където беше поставена под карантина от Агенцията по сигурност на храните (БАБХ).

Вчера от организацията са създали наставления, а съгласно Иван, животното се усеща добре, само че е уплашено и би трябвало час по-скоро да се върне при стадото си в село Мазарачево.

Животновъдът към този момент не е наясно с тематиката на диалог с гостите от европарламента, само че споделя, че след историята с бягството на Пенка, интерес към кравата са показали хора от Германия, Англия и даже Китай с предложение да влагат в стопанството му и да оказват помощ да го развива. Защото Пенка е знак, който трансформира и ще трансформира още доста закони в отглеждането на животни.

Много хора желаят да я купят, обаче аз няма да си я дам, тъй като тя за мен е знак на горделивост, сподели Иван Харалампиев. Кметът на село Копиловци и съседи на Иван също се включват с финансова помощ за стопанина.

За Пенка пък към този момент е дарено особено устройство, което ще разрешава тя да бъде следена непрестанно и ще помогне на Иван да знае къде се намират животните от стадото му когато и да е.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР