Представители на ЕС изготвиха и изявление в подкрепа на предложението

...
Представители на ЕС изготвиха и изявление в подкрепа на предложението
Коментари Харесай

ЕС зове за хуманитарна пауза в Газа

Представители на Европейски Съюз изготвиха и изказване в поддръжка на предлагането за среща на върха на Европейски Съюз по-късно тази седмица, само че той може да претърпи смяна през идващите дни. Някои министри обаче са резервирани по отношение на предлагането. Различията във възгледите като цяло отразяват дългогодишните разлики в границите на Европейски Съюз по отношение на израелско-палестинския спор, като тези, които се считат за по-симпатизиращи на палестинците, упорстват за пауза, до момента в който правилните съдружници на Израел са по-неохотни.

Всичко това обаче отразява възходящата паника за ориста на палестинските цивилни след две седмици на израелски бомбардировки и блокади на Газа в отговор на нападението на " Хамас " на 7 октомври, което умъртви 1400 души. " Хамас " похити над 200 души. Повече от 5000 палестинци са били убити при израелски удари, съгласно здравното министерство на анклава, а към 1,4 милиона от 2,3-милионното население на Газа са били принудени да изоставен домовете си, съгласно данни на Организация на обединените нации. 

 

Два филантропични конвоя - единият от 20 камиона, другият от 14 - влязоха в Газа през уикенда от Египет през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах ".

" Сега най-важното е филантропичната поддръжка да отиде в Газа “, сподели Борел пред кореспонденти при идването си на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР