Представители на БСП създават ново политическо крило - опозиционно настроено

...
Представители на БСП създават ново политическо крило - опозиционно настроено
Коментари Харесай

Под знамето на Първанов и Станишев: ново политическо крило в БСП се обяви анти-Корнелия

Представители на Българска социалистическа партия основават ново политическо крило - опозиционно настроено против водача на партията Корнелия Нинова. Това беше оповестено на среща по самодейност на софийската организация на Българска социалистическа партия. Нейният ръководител Иван Таков уточни постигнатото на кметските избори в столицата, когато макар първичното отрицание от управлението на Българска социалистическа партия, локалната конструкция на партията и новата групировка " Левицата " се сплотиха към кандидатурата на Ваня Григорова: 

" На основата на това, което направихме през последна година в София, предлагам да създадем обединяване в партията, което да назовем " Бузлуджанци ". Да си дадем опция да вършим същинска, смислена политическа работа, без да разчитаме на концепциите, самодейностите и мотивациите на централното управление ", разгласи Таков представен от БНР.

Новото крило в Българска социалистическа партия счита, че водачът Корнелия Нинова би трябвало да бъде заменена и си слага за цел да работи за " възраждането на партията ".

В днешната полемика под надпис " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото " участваха и някогашните водачи на Българска социалистическа партия Георги Първанов и Сергей Станишев. Двамата се оповестиха за обединяване в лявото политическо пространство.

" Аз виждам нужда и от бездънен развой на промени - и идейни, и организационни. Разбира се, несъмнено ще би трябвало да се промени и управлението, тъй като не може да имаш толкоз доста загуби и обяснението да е някъде другаде ", сподели Георги Първанов.

Сергей Станишев добави:

" Аз желая да чуя първо мненията на хората за положението на Българска социалистическа партия, тъй като мисля, че всички идваме с едно общо чувство на огромна паника за това какво е доверието в Българска социалистическа партия. В последните години се води една пергаментна революция и тя е инициирана от управлението, за жалост.

Правят се чистки по структурите. Последният образец е софийската организация и опитът за нейното дестабилизиране, което дружно в последна сметка води до това, че Българска социалистическа партия не съумява да създава политики ".

Според Иван Таков Българска социалистическа партия има потребност от нов водач:

" Повече отвсякога потребност от мощна социалистическа партия и това може да бъде Българска социалистическа партия с нейната 132-годишна мъдрост. Виждате какво се случи през вчерашния ден в Москва - един колосален терористичен акт.

Продължаващите спорове в Близкия Изток и спора сред Русия и между  Украйна. В момента ни би трябвало тази мъдрост на социалистическата партия, само че тя да бъде възродена и да се върне на полагащото й се място като първостепенна политическа мощ ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР