Представители на браншови организации на заведенията излязоха на протест под

...
Представители на браншови организации на заведенията излязоха на протест под
Коментари Харесай

Браншови организации излязоха на протест заради ковид мерките

Представители на браншови организации на заведенията излязоха на митинг под насдслов “Свобода за бизнеса” пред Народното събрание в София. Към тях се причислиха и таксиметрови водачи и снабдители.

Причините за недоволството са наложените ограничавания, свързани с ограниченията против ковид.

Събралите се са срещу прелюдия вечерен час за заведенията, тъй като по този метод остават без приходи. Ако настояванията им не бъдат чути, възнамеряват обсада на всички основни пътни артерии в страната на 28 септември.

Протестращите желаеха и оставката на здравния министър Стойчо Кацаров.



На митинга пристигнаха представители на ИБГНИ и " ИТН ", измежду които Мая Манолова и Тошко Йорданов. Протестиращите обаче ги освиркаха и ги изгониха от митинга.

Недоволните не желаят никакви политически лица на митинга. По думите им те желаят да си вършат избирателен пиар на техен тил. Протестиращите приканиха депутатите да се върнат в постройката и да си свършат работата, а не да им яхват митинга.

От сектора имат едно само предпочитание - да работят. Някои от тях оповестиха протест и обявиха, че няма да се съобразят със възбраната за работа на нощните заведения, нито с рестриктивните мерки за работното време

СНИМКИ: Карина Караньотова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР