Представители на Български вегански съюз излязоха на протест срещу вивисекцията

...
Представители на Български вегански съюз излязоха на протест срещу вивисекцията
Коментари Харесай

Вегани поискаха забрана на опитите с животни

Представители на Български вегански съюз излязоха на митинг против вивисекцията и настояха за налагане на тотална възбрана на опитите с животни, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Няколко души се събраха пред Министерско съвет, където с плакати в ръце приканиха за прекратяването на опитите с животни в образователни заведения, за медицински и научи цели, както и за проби на цигари, медикаменти и всевъзможни други артикули.
„ Изразяваме гражданската си позиция, която е безапелационна. Ние просто не желаеме на територията на България да се реализират опити с животни. Смятаме, че това е безусловно нечовешко. Това е варварщина, която се прави в 21 век. В целия Европейски съюз е неразрешено да се правят опити с животни за тестване на козметика, само че за медикаменти и цигари е безусловно позволено и такива опити се правят. Ние считаме, че е извънредно време това да бъде прекратено. Тук сме точно, с цел да защитим тази позиция “, безапелационен е Никола Донев, ръководител на УС на Български вегански съюз.
Според него огромен част от обществото поддържа настояванията им, тъй като е общоизвестно, че сходни опити са неефективни и резултатите от тях не са използвани по отношение на човешкия организъм.
Веганите се надяват, че държавното управление ще се вслуша в думите им.
„ Дълго време съм бил в месопреработвателната индустрия. Тогава не ми правеше усещане, само че в този момент, когато станах на по-зрели години, започнах да се възнамерявам. Не е доста обикновено, когато ние имаме на трапезата си пържола, едно живо създание да бъде убито. Животните изпитват усеща като нас, в това число и болежка “, споделя Димитър Благоев, различен протестиращ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР