Представители на армията и на паравоенните Сили за бърза подкрепа

...
Представители на армията и на паравоенните Сили за бърза подкрепа
Коментари Харесай

Преговори между враждуващите сили в Судан - домакин е саудитският град Джеда

Представители на армията и на паравоенните Сили за бърза поддръжка в Судан се срещнаха в саудитския град Джеда по самодейност на Съединени американски щати и Саудитска Арабия, съобщи БНР.

Държавите медиатори приветстваха началото на договарянията и приканиха страните в спора да се ангажират с преустановяване на огъня.

В договарянията се е присъединил най-високопоставеният чиновник на Организация на обединените нации по филантропични въпроси Мартин Грифитс.

Говорителят на военните Набил Абдуллах съобщи, че диалозите ще бъдат лимитирани единствено до удължение на примирието по филантропични аргументи и няма да се концентрират върху съглашение за окончателното преустановяване на конфликтите или за слагане завършек на рецесията. Друг представител на армията уточни, че измежду въпросите е и обезпечаването на отбраната на гражданската инфраструктура.

Командващият Силите за бърза поддръжка Мохамад Хамдан Дагало пък акцентира в Туитър потребността от образуване на преходно държавно управление за осъществяване на либерален преход в страната. Той похвали интернационалните старания за прекъсване на огъня, които съгласно него ще улеснят отварянето на филантропични коридори - нещо, което означи като цел по време на преговорния развой.

Междувременно продължиха конфликтите в столицата Хартум и близкия до нея град Хартум Бахри. Всяка от враждуващите страни разгласи, че управлява по огромната част от региона на Хартум. А от Организацията за ислямско съдействие насочиха незабавен апел към своите страни членки и разнообразни институции за даване на филантропична помощ за Судан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР