Представители на 56 държави, над 1000 делегати на 34 европейски

...
Представители на 56 държави, над 1000 делегати на 34 европейски
Коментари Харесай

Левите в Лисабон: Следващият председател на ЕК ще се казва Франс Тимерманс

Представители на 56 страни, над 1000 делегати на 34 европейски партии, леви министър председатели, комисари, партийни водачи и актвисти сесъбиратднес в португалскатастолица Лисабон, с цел да дадат старт на акцията за Европейските избори през 2019 година
По-късно през днешния ден се чака Сергей Станишев да бъде избран отново за трети мандат отпред на европейските социалисти, а в събота форумет ще излъчи Франс Тимерманс за ръководител на идната Европейска комисия.

240 публицисти от целия свят отразяват форума.

Конгресът на ПЕС ще направи мощна поръчка за идващите избори за Европейскипарламент, като си слага за цел левицата да има водеща роля при излъчването на идната Европейска комисия.

Според водача на ПЕС Сергей Станишев, има сериозен късмет на идващите избори ПЕС да сплоти зад себе си необятен напредничав фронт, който да излъчи ръководител на Европейска комисия и да има водеща роля в разпределението на ресорите в Комисията.

Конгресът на ПЕС ще одобри 8 тематични резолюции, които ще послужат за основа на изборния манифест на левите следващата година. Очаква се той да бъде признат в Мадрид през февруари.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР