Представител на туристическата камара в Приморско беше готов да отпие

...
Представител на туристическата камара в Приморско беше готов да отпие
Коментари Харесай

Кметът на Китен: Изровените тръби са дъждовен колектор. Спекулациите с фекални води да спрат

Представител на туристическата камара в Приморско беше подготвен да отпие от водата, с цел да потвърди чистотата ѝ

Бедствието по Черноморието изрови част от плажовете и разкри скрити тръби. Местни поданици и туристи се тормозят, че става въпрос за прикрито замърсяване.

От фрагменти се вижда, че водата към тях е кафява. Един от плажовете, на който се появиха заровени тръби, е този в Китен – плаж Атлиман.

Кметът на града Никола Марков изрично съобщи, че става въпрос за дъждовен колектор пред Нова телевизия.

„ Най-ниската точка в един курортен град е морето. Този колектор  довежда водите на половината град. Нормално е концесионерът да го покрие с пясък. Все отново на никого няма да му е прелестно да вижда тръби на плажа. Моля да се спре с всевъзможен тип нечиста сделка. Абсурд е. В Китен няма заустена тръба, на 1000 % водата е дъждовна. Този колектор ще го има още половин година, тъй като е планувано построяването на нови такива и водата ще се зауства в двата края на плажа ”, изясни Марков. 

„ Вчера бях подготвен да отпия водата, с цел да покажа, че в действителност е дъждовна. 100% съм сигурен. Вътре плуваше рибка, което е доказателство, че е чиста. Моля всеки, който види да алармира и след това ”, съобщи Николай Николов, представител на туристическата камара в Приморско.

Съмнения за изтичане на фекални води се появиха и на плажа „ Харманите ” в Созопол.

 

 

„ В този регион е огромният водосбор от околните възвишения към града. Цялата дъждовна вода се събира на този плаж. Навремето тук имаше бетонен улей, който се използваше като колектор на дъждовните води. Много постоянно плажът ставаше едно малко тресавище. Нека не се изпада в нервност. Никъде в България дъждовната вода не се филтрира. Правим инспекции, само че не сме открили нарушавания ”, посочи той.

„ На тези плажове приказваме за регламентирани зауствания на дъждовна вода. Цветът е мътнокафяв от калта в тръбите. Няма характерен аромат ”, изясни шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Бургас Павел Маринов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР