Представител на Пентагона опроверга изявлението на Руското министерство на отбраната,

...
Представител на Пентагона опроверга изявлението на Руското министерство на отбраната,
Коментари Харесай

САЩ отрече използването на фосфорни бомби в Сирия

Представител на Пентагона опроверга изказването на Руското министерство на защитата, че Военновъздушните сили на Съединени американски щати са нанесли бомбардировка в провинцията Дейр ез-Зор, употребявайки фосфорни снаряди, съобщи РИА Новости, представена от организация " Фокус ".
Както съобщи представителят на американското военно ведомство Шон Робертсън, все още Пентагонът няма информации за каквито и да е обстоятелства за потреблението на заряди с бял фосфор. Той добави, че в посочения регион нито едно от подразделенията на армията на Съединени американски щати нямат сходен тип оръжия.
В неделя ръководителят на Руския център по примирението на враждуващите страни в Сирия генерал-лейтенант Владимир Савченко съобщи, че два самолета F-15 от Военновъздушни сили на Съединени американски щати на 8 септември са нанесли удар, употребявайки неразрешени фосфорни муниции, по провинцията Дей ез-Зор. Както означи Савченко, ударите са били нанесени по обитаемото място Хаджин, вследствие на което са избухнали мощни пожари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР