Представиха първия в страната таксиметров автомобил, сертифициран и пригоден напълно

...
Представиха първия в страната таксиметров автомобил, сертифициран и пригоден напълно
Коментари Харесай

Хората с увреждания вече могат да се придвижват комфортно със специализирано такси

Представиха първия в страната таксиметров автомобил, сертифициран и приспособен изцяло за транспорт на пасажери с над 75% обездвиженост. Иновативно оборудваното такси ще бъде разполагаем на всички клиенти на компанията от 1-ви юни, осигурявайки удобно напредване на пасажери с двигателни усложнения, които могат да го употребяват без нужда от помощник и без да се постанова да напущат инвалидната количка.  Проектът дава свободата да се придвижват независимо до всяка точка на столицата.

Специализираният автомобил е фабрично оборудван с рампа, колани и всички останали нужни аксесоари, които подсигуряват безвредно и удобно напредване на хора с двигателни усложнения. По този метод към този момент не се постанова пасажери, употребяващи инвалидни колички, да слизат от тях по време на пътешестване. Наред с това, водачите на таксито са минали профилиран курс в БЧК и са подготвени за безвредно и оптимално удобно обслужване на пасажерите с двигателни проблеми.

„ Кампанията „ Наистина налично пътешестване “ е опция да помогнем на доста хора да открият свободата да се придвижват налично и удобно. Ние в Mastercard знаем, че да предлагаш добра услуга на клиентите значи да ги пренесеш в нова зона на комфорт и сигурност – там, където новаторските решения са част от сегашното “, сподели Ваня Манова, управител на Mastercard за България и Македония.

„ Радваме се, че си партнираме с Mastercard в този план. Сигурни сме, че сходен автомобил ще бъде потребен. Това е следващата иновация на Yellow Taxi след електрическото такси и мобилното приложение Yellow Taxi App. Съвсем скоро ще пуснем в приложимост и най-новата ни линия коли, които ще оферират още по-голям комфорт на клиентите ”, показа Калин Кокошаров, изпълнителен шеф на Yellow Taxi.

Част от взаимната акцията за по-достъпна градска среда е и самодейността с отличителни знаци за заведения и институции, които са пригодени за хора с двигателни усложнения. Собственици, шефове и чиновници в офиси на компании, търговски обекти, заведения и публични здания, в които е обезпечен безпроблемен достъп на жители с физически проблеми, могат да се снабдят и слагат на видно място стикер, обозначаващ, че те са част от наличната градска среда. Специалният знак може да бъде изтеглен и разпечатан от  тук

Таксито ще бъде разполагаем непрекъснато, като ще може да бъде поръчано на телефонни номера 02/91119 и 02/4911108, при таксуване на услугата по общоприетите цени на компанията.

То е продължение на акцията „ Наистина налично пътешестване “ на Mastercard и Taxistars, които първи в България вкараха картово разплащане в мобилното приложение в 2016 година. Тогава софтуерната компания даряваше по един лев за оборудването на специфичното такси от всяко потребителско заплащане с карта Mastercard в мобилната апликация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР