Представете си визуалното да няма значение. Останалите сетива се обострят,

...
Представете си визуалното да няма значение. Останалите сетива се обострят,
Коментари Харесай

ДА! Първи ресторант на тъмно в София

Представете си образното да няма значение. Останалите сетива се обострят, усещате усети и аромати, които не сте предполагали, че съществуват. Едно неповторимо преживяване с вашите другари изпълено със смях и същински диалози. Сега прибавете и екслузивно петстепенно меню с подбрана селекция от питиета, които ще ви отведат на сетивно премеждие.

Тенебрис е обществен ескперимент, в който хора с нарушено зрение ще ви вкарат за малко в завладяващия свят на тъмнината. Този свят е кондензиран със звуци, усеща, усети и досег, и доста постоянно се оказва по-богат от образния.

Ще преживеете една вечеря изключвайки напълно образното, и таман по тази причина незрящи хора ще са ваши домакини. Вярваме, че ключът към разбирането им се крие не в статистиката, данните и историите без лица, а в персоналното прекарване и директния контакт. Макар и за малко, ще имате опцията да „ видите” една друга позиция и да се поставите на тяхно място.

Целта ни е да създадем работни места за хора с нарушено зрение, без това да носи чувството за благодеяние. Искрено имаме вяра, че те са пълноценни персони, и както всеки различен имат своите мощни и слаби страни. Посредством ексцентричната работната среда в Тенебрис зрението остава излишно, може би даже минус. Тенебрис на ул. Хан Аспарух 65 в самото сърце на София, на две крачки от Раковски, не е място за дарения, а работно място, където хората с нарушено зрение са в свои води – по-силни и по-способни от останалите.

Ще бъдете посрещнати в осветена приемна, където ще ви разкажем в резюме какво ви чака. След като оставите на несъмнено място връхни облекла, чанти, телефони и други несъвместими с преживяването предмети, ще се запознаете с вашия хазаин. Той или тя ще ви вкара в залата за хранене, където царува безспорен мрак. Тъкмо с цел да запазим тази цялостна мрачевина за всички посетители, върху която се гради концепцията на Тенебрис, не се внасят телефони, светещи часовници, запалки и електронни цигари, както и всички останали предмети, които могат да излъчат светлина.

В залата за хранене e безусловно мрачно, също както в случай че сте със затворени очи в тъмна стая. Домакинът ще ви настани на вашата маса, след което кулинарното ви странствуване ще стартира. Ще „ преживеете” 5-степенно меню, особено създадено от Главният готвач, с цел да усетите храната по един нов метод. Можете да й се насладите с принадлежности или ръце, по тази причина ви съветваме да се облечете уместно.

По всяко време можете да повикате вашия хазаин по име, без значение дали желаете да поръчате напитка, или да бъдете изведени до тоалетна. Вечерята нормално трае сред 1.5 и 2 часа, след която ще бъдете съпроводени до осветената част на ресторанта, където ще можете да видите поднесените ви блюда и каква част от тях сте успeли да познаете.

Донесете доза храброст, авантюристичен дух и празен корем и ни позволете да ви поднесем едно друго чувство за храната и хората.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР