Представете си това: Навън е близо 40 градуса, миризмата на

...
Представете си това: Навън е близо 40 градуса, миризмата на
Коментари Харесай

Трикът, с който ще охладите бира и безалкохолни по-бързо от всякога

Представете си това: Навън е близо 40 градуса, миризмата на слънцезащитен крем витае във въздуха, а басейнът като че ли ви зове. Отивате да си вземете ледено студена газирана напитка или бира, когато осъзнаете, че сте не запомнили да сложите бутилките в хладилника предната вечер.

Нека бъдем почтени, нищо не е по-гадно от топла бира. И несъмнено, можете да налеете безалкохолното си върху лед в чаша, само че по този начин ще се разреди, преди да можете да го изпиете.
 Плусинфо: Който пие бира по-умен ли е? На Балканите македонците пият минимум Плусинфо: Който пие бира по-умен ли е? На Балканите македонците пият минимум
Който пие бира по-умен ли е, задава въпрос македонският уебсайт Плусинфо.мк. И прибавя, че македонците пият минимум, а хърватите най-мног...

С този елементарен трик можете да извършите една напитка от приблизително топла до ледено студена за няколко минути. Още по-хубавото е, че евентуално към този момент имате всички нужни ресурси вкъщи.

Всичко, от което се нуждаете, с цел да охладите бързо напитките си, е кухненска хартия и фризер. Намокрете леко хартията – да е влажна, само че не капеща - и я увийте към бутилката. След това поставете във фризера и това е! Този трик ще охлади напитките ви единствено за 10-15 минути.

Ако сте любопитни по какъв начин работи този трик, науката в действителност е много елементарна. Когато поставите влажната хартиена забрадка във фризера, водата от хартията бързо се изпарява и замръзва по едно и също време. Тъй като хартиената забрадка е увита към бутилката, тя охлажда наличието тройно по-бързо, в сравнение с въздухът във фризера би могъл да направи самичък.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР