Представете си свят, в който може да пътувате на дълги

...
Представете си свят, в който може да пътувате на дълги
Коментари Харесай

Volvo представя нова концепция за автономност 360c

Представете си свят, в който може да пътувате на дълги дистанции, без нуждата от летища? Свят, в който можете да избегнете наложителните процедури за сигурност, дългите часове очакване, шума и тълпите на аерогарите? Ами в случай че вместо това имате лична кабина, първа класа, която да ви вземе от у дома и да ви води където пожелаете?

Именно това е визията за бъдещето пътешестване, която Volvo показва през днешния ден, с новата идея 360с – цялостна визия за самостоятелно, електрическо, обвързвано и безвредно пътешестване.

Концепцията 360с е построена на визията за изцяло самостоятелен, електромобил без водач зад кормилото. Акцентът е върху свободата на дизайна, която е допустима с помощта на неналичието на волан и мотор с вътрешно горене и премисля обичайното разположение на пътническите седалки в две или три редици.

Концепцията 360с предлага 4 благоприятни условия за пътешестване в самостоятелното транспортно средство и използването му надлежно като спалня, като мобилен офис, като всекидневна и като място за развлечение.

„ Бизнесът ще се промени през идващите години и Volvo би трябвало да е водеща фигура в тази смяна “, съобщи Хакан Самуелсон, президент и основен изпълнителен шеф на Volvo Cars.

„ Автономното ръководство ще ни разреши да създадем идната огромна крачка в сигурността, само че също по този начин ще отвори опция за осъществяване на нови бизнес модели и ще разреши на потребителите да прекарат времето в автомобила си по този начин, както пожелаят “.

Концепцията 360с има упоритостта да се трансформира в евентуален съперник на самолетните компании и други снабдители на услуги в областта на пътуванията по въздух на къси дистанции. В Съединени американски щати да вземем за пример, през миналата година над 740 млн. пасажери са употребили вътрешните полети. Най-натоварените направления, като Ню Йорк – Вашингтон, Хюстън – Далас, Лос Анджелис – Сан Диего, лишават на пасажерите повече време за напредване със аероплан, в сравнение с с автомобил, като се включи превозът до летището, инспекциите за сигурност и изчакването на полета.

„ Вътрешните полети наподобяват привлекателни на пръв взор, само че в действителност не са “, съобщи Мартен Левенстам, старши вицепрезидент по корпоративната тактика във Volvo Cars.

„ Кабината за спане в 360с разрешава да се насладите на премиум комфорт и умерено пътешестване през нощта и да се разсъните свежи на крайната дестинация “.

Освен разкриването на благоприятни условия за нови клиенти, концепцията 360с може да повлияе на бъдещето на пътуването, на инфраструктурата и на екологичния отпечатък на модерното общество. Тя не просто премисля метода, по който хората пътуват, само че и метода, по който поддържат връзка с околните и приятелите си и по какъв начин прекарват времето си в града.

Концепцията 360с е първата крачка към необятна полемика за капацитета на самостоятелните технологии и опцията за фундаментална смяна на обществото по доста способи.

„ Когато братята Райт правят първия следен полет с летателен уред през 1903 година, те не подозират по какъв начин ще наподобява модерното пътешестване по въздух години по-късно “, добави Левенстам.

„ Не знаем какво ще е бъдещето на самостоятелното шофиране, само че считаме, че то ще окаже огромно въздействие върху метода, по който хората пътуват, проектират градовете, употребяват инфраструктурата. Ние гледаме на концепцията 360с като на началото на полемика и чакаме повече хрумвания и отговори да дойдат, когато натрупаме повече познания “.

Универсален стандарт за връзка на пътя

Автономното ръководство е тясно обвързвано с сигурността и технологиите от най-ново потомство имат капацитета доста да покачат сигурността по пътищата.

С новата си 360c идея Volvo Cars приканва за въвеждането на нов световен стандарт за това по какъв начин самостоятелните транспортни средства да поддържат връзка безвредно с всички останали участници в придвижването.

Идеята е самостоятелната технология да бъде въведена последователно, а не през нощта. В резултат на това самостоятелните транспортни средства без лидер зад кормилото ще споделят трафик обстановки с останалите участници в придвижването. В такива обстановки към този момент няма да е допустимо водачите да реализират образен контакт, с цел да схванат каква е идната стъпка на останалите участници в придвижването.

Като част от концепцията 360с, инженерите по сигурността във Volvo Cars поемат предизвикването да разработят и безвреден нов метод за връзка сред самостоятелните коли и останалите участници в придвижването. Концепцията включва система от звукови, цветови и други образни сигнали, които да осведомят водачите за желанията на самостоятелната кола, тъй че във всеки един миг да е изцяло ясно какво ще е идващото й деяние.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР