Представете си, че планирате еднодневна екскурзия до Крушунските водопади или

...
Представете си, че планирате еднодневна екскурзия до Крушунските водопади или
Коментари Харесай

Google Maps вече ще показва най-екологичния маршрут в България

Представете си, че планирате еднодневна екскурзия до Крушунските водопади или посещаване на Копривщица, което изисква няколко часа пътешестване. За да изберете маршрута си, отваряте Гугъл Maps, който предлага голям брой варианти за навигация, в това число пешеходни, велосипедни и направления с публичен превоз. Предвид продължителността на пътуването, най-логичният вид е да шофирате и незабавно търсите най-бързия маршрут. Но какво би станало, в случай че имаше и друга опция: маршрут, който ще ви отнеме девет минути повече, само че ще спести съвсем 30% от упования разход на гориво? Google Maps показва: Най-екологичните направления в Европа. Това към този момент е допустимо с помощта на опцията за екологични направления в Гугъл Maps, която от през днешния ден се вкарва в близо 40 страни в Европа, в това число България. Чрез опцията за най-екологичен маршрут потребителите могат да изберат вид усъвършенстван за по-нисък разход на гориво, което оказва помощ за спестяването както на пари от гориво, по този начин и за понижаване на въглеродните излъчвания - нещо, което е значимо за от ден на ден хора. Според отчета на за 2022 година автомобилният превоз е най-големият източник на въглеродни излъчвания в цяла Европа. 

От през днешния ден, като се изключи че ще демонстрира най-бързия маршрут, Гугъл Maps ще демонстрира и най-икономичния, при положение, че той не е и най-бързият. Само с няколко докосвания потребителите могат да видят относителната спестовност на гориво и разликата във времето сред двата маршрута и да изберат този, който е най-подходящ за тях. Ако предпочитате постоянно да избирате най-бързия маршрут, без значение от всичко, това също е допустимо, като се контролират желанията в Настройки.  Най-екологичните направления към този момент оказват въздействие по целия свят. От въвеждането им в , и  вече е изчислено, че са помогнали за премахването на повече от половин милион метрични тона въглеродни излъчвания, което се равнява на премахването на 100 000 автомобила от пътя.  

Най-икономичният маршрут ще варира според от вида на мотора на автомобила. Например дизеловите мотори нормално са по-ефективни при по-високи скорости от бензиновите или газовите мотори, до момента в който хибридните и електрическите транспортни средства се показват по-добре при градско шофиране. Ето за какво през идващите седмици водачите, употребяващи екологични направления в Европа, Съединени американски щати и Канада, могат да избират вида на мотора си - бензинов или газов, дизелов, хибриден или електрически автомобил (EV) - с цел да получат най-хубавия маршрут и най-точните оценки на горивната или енергийната успеваемост. Независимо дали ще отседнете на едно място, или ще пътешествате, Гугъл може да ви помогне да стигнете до мечтаното място по-устойчиво с няколко потребни съвета: Ако имате електрически автомобил, просто потърсете " EV charging station " (станция за зареждане на електромобил) в Гугъл Maps, с цел да видите станциите за зареждане наоколо, дружно с потребни детайлности като типове портове и скорости на зареждане. А за някои станции можете даже да видите дали зарядното устройство е налично сега, с цел да избегнете чакането и да спестите скъпо време. Често най-устойчивият избор не включва автомобил, а Гугъл Maps може да ви помогне да намерите различни способи за напредване. Наскоро беше добавена , в това число по-подробна разбивка на маршрута и дали по пътя ще срещнете натоварен авто трафик, стълби или стръмни хълмове.  Можете да намерите и близки места за наем на колела и електрически скутери в над 500 града по света, в това число Барселона, Берлин, Лондон, Париж, Рим и доста други.

Гугъл Maps предлага и инструкции " завой по завой " за пешеходци.  За да сте сигурни, че не вървите по неверен път, функционалността Live View може да демонстрира стрелки и инструкции, ясно наложени върху картата. Освен това можете да прегледате пешеходния си маршрут в Street View. Докосвайки иконката за публичен превоз в упътванията, получавате информация до определената дестинация с рейс, трен и даже ферибот. Когато е налично, можете да видите часовете на идване и тръгване, прехвърляния и закъснения в действително време. А Гугъл Maps ви дава цялата информация, от която се нуждаете, с цел да сте готови, като да вземем за пример какъв брой натоварено ще бъде пътуването ви, каква е температурата и дали има направления, налични за инвалидни колички. Търсенето в Гугъл ви оказва помощ да намерите хотели, които са поели обилни задължения за екологични практики. Хотелите, които са сертифицирани за съблюдаване на високи стандарти за резистентност от избрани самостоятелни организации като Green Key или EarthCheck, ще имат значка с екосертификат до името си. Това ви оказва помощ да разберете техните екологични практики - от понижаване на отпадъците до енергийна успеваемост и ограничения за запазване на водата. Всичко това е част от уговорката на Гугъл да даде  да се възползват от продуктите на Гугъл до края на годината - като направи устойчивия избор по-лесен.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР