Представете си, че купувате употребяван спортен автомобил на легендарната марка

...
Представете си, че купувате употребяван спортен автомобил на легендарната марка
Коментари Харесай

Американец заработи 5,8 млн. долара от старо Ferrari F430

Представете си, че купувате използван състезателен автомобил на именитата марка Ferrari " единствено " за 90 000 $, а след известно време получавате 5,8 милиона за него. Нормално, биха споделили някои. Всъщност обаче, това звучи ненапълно... необичайно, само че за един човек точно подобен сюжет се разигра в реалност, написа Automedia.

``
реклама

Според Automotive News американецът Хамид Адели купил остаряло Ferrari F430 от формалния дилър на Mercedes-Benz в Арканзас през 2016 година Г-н Адели направил неточност, като не ревизирал самичък автомобила преди да го купи. Вместо това колата била прегледана от експерт на Ferrari.

Проверката разкрила редица проблеми с автомобила. Някои от тях били неотложно поправени, само че други, явно, останали незабелязани. Монтьорите от локалния оторизиран сервизен център на италианската марка споделили на Адели, че всичко с колата е наред и тя е в идеално положение.

Ferrari-F430-2

Скоро обаче от автомобила почнало да мирише на бензин - миризмата била толкоз мощна, че се усещала в гаража и даже в къщата на Адели. По-късно се оказало, че повода е в изпускателния колектор. Дилърът на Mercedes-Benz, от който била купена колата, незабавно се дистанцирал от случая, като упорствал, че самият Адели си е отговорен - трябвало да прегледа колата по-обстойно.

В последна сметка обаче купувачът завел дело против дилъра, което спечелил. Съдията отсъдил, че дилърът е скрил съзнателно повредата и присъдил да заплати на Адели 6835 $ обезщетителни вреди, 13 366 $ лихви и 5,8 милиона наказателни вреди. Решението на съда се апелира.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР