Представете си, че един ден докато сте под душа, започва

...
Представете си, че един ден докато сте под душа, започва
Коментари Харесай

Край на диетите: интуитивното хранене ще промени живота ви

Представете си, че един ден до момента в който сте под душа, стартира да ви пада косата и то много повече от естественото. Отначало не ви прави доста усещане, само че в идващите няколко седмици наклонността се покачва и към този момент стартират да се отделят цели кичури. И какво вършиме? Отивате при експерт, който ви преглежда и ви предписва лекарство срещу косопад. Това лекарство е цяло знамение:за 2 месеца си връщате хубавата, здрава коса назад. Уловката е, че можете да взимате това лекарство в продължение единствено на тези два месеца и откакто го спрете, губите толкоз коса, колкото преди, че и от горната страна.

Ще се обвините ли, че не сте взимали лекарството вярно? Че вие (не) сте създали нещо, с цел да се неуспехите? Разбира се, че не.

Същото е и при диетите. Връзката сред диетите и качването на килограми (т.нар. йо-йо ефект)

Да „ предпишеш “ диета на човек с наднормено тегло е като да предпишеш скачане на въже на човек със строшен крайник. Така че не бъдете разочаровани от себе си, когато не издържите на натиска на някоя диета или качите килограми по-късно. А приемете, че диетите (почти) постоянно ще разочароват вас . Както евентуално са го правили и не престават да го вършат през огромна част от съзнателния ви живот: доста от нас и околните ни са на безконечна диета.

Една от другите възможности, които си коства да проучите, е анти-диетата, наречена интуитивно хранене . Интуитивното хранене се опълчва на културата на диетите, която може да породи хранителни разстройства или просто „ смутено “ хранене, проблеми със самооценката, меланхолия и още куп други проблеми, които можем да избегнем. Вместо това се концентрира върху това в действителност да си подарим благополучен и оптимално здравословен метод на живот.

Интуитивното хранене е рамка на отношение към храната , която се грижи за самостоятелните потребности на всеки, и най-важното: цели да помогне на хората да възвърнат доверието в тялото си. Разбира се, както всяка друга рамка, то не е за всеки. Свикването с него изисква време, самообладание, прочувствена мощ и да се отучим от доста хрумвания, които са вкоренени в нас от години.

Вижте 10-е правилото на интуитивното хранене, с цел да прецените сами за себе си:
 Десетте правилото на интуитивното хранене: анти-диетата, която си коства  Десетте правилото на интуитивното хранене: анти-диетата, която си коства  Десетте правилото на интуитивното хранене: анти-диетата, която си коства  Десетте правилото на интуитивното хранене: анти-диетата, която си коства
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР