Представеният днес от президента служебен кабинет е много силен, професионално-експертен,

...
Представеният днес от президента служебен кабинет е много силен, професионално-експертен,
Коментари Харесай

Вигенин: Дойде краят на ГЕРБ

Представеният през днешния ден от президента длъжностен кабинет е доста мощен, професионално-експертен, с доста необятно политическо ветрило. Всеки един от хората в този кабинет има солидно обучение. Определено президентът основава почит с кабинета, който предложи. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

В него виждаме хора, които са свързани и с лявото, и с дясното – доста наподобява на един кабинет, който би могъл да се сътвори в 45-то Народно заседание. Може би е и увещание към партиите, че предстоят нови избори и след тях би трябвало да се направи доста по-сериозен опит за сформиране на държавно управление, добави той.

Основната задача на служебния кабинет е провеждането на изборите, само че освен. Той е стеснен от това, че няма Народно заседание, опциите му са по-малки, само че си е пълностоен кабинет. Трябва незабавно да се ангажира с ограничения във връзка с здравната рецесия, с финансовите проблеми, които стартират да излизат на повърхността, да стартира един обзор на проблемите, които пораждат към ръководството на ГЕРБ. Новите екипи, влизайки в министерствата, са в положение да дават цялата информация по обособени въпроси – като да вземем за пример за съмнителни покупко-продажби. Ще бъде доста забавно да получим да вземем за пример цялостната информация за строителството на пътищата. Същото нещо стои във всяко едно от министерствата. Очакванията ни са да извадят тази информация. Ревизията не може да се изчерпа единствено с едно телевизионно шоу, информацията би трябвало да се насочи където би трябвало. Но държавното управление не трябва да се концентрира единствено с тази проверка, тъй като след изборите ще има нова комисия и ново държавно управление, което ще може да направи проверка на ръководството за 10 години обратно, съобщи Вигенин.

Той означи, че му е мъчно да каже на кого от предприемачите Светослав Илчовски и Иван Ангелов, които бяха изслушани в комисията за проверка на досегашната власт, може да има вяра. В един миг сякаш беше изтърван фокусът на тази комисия. Останахме с усещане, че се прави проверка на двама-трима предприемачи. Главата на " октопода " се назовава Бойко Борисов, а неговото име изчезна. Тези двама индивида са едни от дребните разклонения на този модел. Всичко, което излезе, би трябвало да бъде предоставено на основния прокурор, а различен е въпросът дали той ще навлезе в дълбочина. Истински следствия ще има едвам когато има нов основен прокурор. Аз нямам доверие, че ще има същинско следствие, тъй като доста от нещата излязоха още предходната година – кюлчетата, Мата Хари. Нима не можеше да се направи следствие? Това са просто едни дребни късчета от пъзела. Общата задача на служебния кабинет и на това, което идва по-късно, е този пъзел да бъде раздрънкан и този модел да бъде отхвърлен, с цел да живеем в демократична и правова страна, уточни социалистът.

През последните години не бяхме демократична страна, а страна, ръководена от един човек. Слава Богу, пристигна краят на тази грозна картина. Мисля, че пристигна и краят на ГЕРБ. В новия парламент те ще бъдат още по-изолирани, акцентира Кристиан Вигенин.

Той посочи, че в Българска социалистическа партия са били осведомени авансово, че Янаки Стоилов ще е министър на правораздаването в служебното държавно управление и " алените " са утвърдили избора му. Разглеждаме това като явен сигнал, че ние стоим зад президента, имаме добра връзка с него и опитите да се вбие чеп сред нас са безпочвени, сподели още Вигенин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР