Представата за котката като домашно животно, което не обича промени

...
Представата за котката като домашно животно, което не обича промени
Коментари Харесай

Кои породи котки обичат да пътуват?

Представата за котката като домашно животно, което не обича промени и пътувания, може да бъде разрушена, когато се срещнем с избрани породи, които в действителност обичат да пътешестват и да преглеждат нови места.

Въпреки че държанието на всяка котка е самостоятелно и може да варира, има някои породи, които се смятат за по-склонни към пътешестване и адаптиране към нови среди.

Ето някои породи котки, обичащи да пътуват:

Сиамската котка обича приключенията

Сиамските котки са известни с любознанието и енергичния си темперамент. Те са доста приковани към стопаните си и обичат да бъдат покрай тях, даже когато се пътува. Сиамските котки постоянно се приспособяват добре към нови места и обстановки и се радват на многообразие и завършения.

Бенгалската котка е приключенец

Бенгалските котки са известни с дейния си темперамент и обич към игрите. Те обичат да бъдат заети и да изследват нови места, което ги прави положителни компании за пътувания. Бенгалските котки са смели и рисковани и се любуват на нови провокации и благоприятни условия за многообразие.

Турският ван е подготвен за пътешестване

 Турски ван

Те са известни с любовта си към вода и енергичния си темперамент. Тези котки са познати като положителни пасажери и обичат да се любуват на пътуванията със своите стопани. Котките турски ван са любопитни и игриви, което ги прави отличен избор за дейни стопани, които обичат да пътуват.

Ориенталската котка е любопитна

Ориенталските котки са известни с любознанието си и смелостта си. Те обичат да изследват нови места и са отлични пасажери. Ориенталските котки се приспособяват добре към разнообразни обстановки и се радват на провокации.

Мейн кунът е странник

Мейн кун котките са известни с огромната си и мощно тяло. Те са другарски настроени и обичат да бъдат дейни, което ги прави отлични за пътувания котки. Мейн кун котките се приспособяват добре към разнообразни условия и обстановки и са постоянно с изразена обич към своите стопани.

Сибирската котка обича пътуванията

 Сибирските котки обичат да пътуват Снимка: Instagram

Сибирските котки са познати със мощния си имунитет и устойчивост. Те обичат да бъдат дейни и любопитни и се приспособяват добре към разнообразни условия и среди. Сибирските котки са нормално спокойни и уравновесени, което ги прави отличен избор за котка за пътувания.

Руска синя котка може да пътува

Руската синя котка е известна със своята обич към стопаните си и тихия си темперамент. Те се приспособяват добре към нови места. Руските сини котки са нормално спокойни и са отличен избор за фамилии, които обичат да пътуват.

Въпреки че тези породи котки са склонни към пътувания и се приспособяват добре към нови места, значимо е да се има поради, че всеки един любим е самостоятелен и може да реагира по-различно на пътуванията. При пътувания с котка е значимо да се обезпечи комфорт и сигурност за нея, като се вземат поради нейните потребности и желания. Освен това, с цел да пътува умерено котката с вас, е значимо да я приучите към излизане на открито, до момента в който е в ранна възраст.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР