Представата ни за протеина се промени през последните няколко десетилетия.

...
Представата ни за протеина се промени през последните няколко десетилетия.
Коментари Харесай

Кои са новите източници на протеини

Представата ни за протеина се промени през последните няколко десетилетия. В началото всичко беше месни ястия и омлети, по-късно се появи яйченият белтък и стигайки до прахчетата за увеличение на размера на мускулите във фитнеса. Този път протеинът още веднъж се приспособява към търсенето на пазара - в различни протеини с резистентен генезис.
 Храненето, растителният протеин, месото и по какъв начин да удължим живота си с до 13 години
Промените в храненето, които удължават живота с до 13 години

Ефект на всяка възраст

Сегашните ни начини за произвеждане на храни не способстват за благосъстоянието на околната среда, в противен случай. За да разработим нови механизми за създаване на качествена храна, е належащо да стартираме точно с околната среда - като основен фактор в изработката на храната.  направи селекция на част от следващите системи за произвеждане на протеини, помагащи за битката в тази посока. 

Морски водорасли

Водораслите не са нов източник на храна за хората, само че несъмнено са излезли от мода. Днес те претърпяват възобновление, като част от разнообразни типове храни - самун, сирене, кафе и други Магията на морските водорасли се крие в техните витамини и минерали. В взаимозависимост от типа си, морските водорасли са богати на цинк, магнезий, йод и селен.

Освен това аквакултурата (контролирано развъждане на водни организми като риби, ракообразни, мекотели, водорасли и др.) от водорасли е устойчива хранителна система, тъй че можем да сме сигурни, че се грижим за околната среда, когато купуваме артикул въз основата на водорасли.

Гъби

Въпреки че обичайно не считаме гъбите (или микопротеина) за източник на протеин, те в действителност са тъкмо такива. Съдържанието на протеина в тях може варира от 15 до 35% според от типа им. Подобно на други храни, те се употребяват най-добре в естествен и пресен тип.
 Снимка 587426



Водна леща

Растението изпреварва всички други съперници на растителна основа с високото си наличие на протеин - до 45%. Освен това водната леща е богата на фитохимикали като лутеин и β-каротин, потреблението на които е обвързвана с понижен риск от голям брой хронични болести. Тя има способността да пречиства водата по натурален път и може да предотврати еутрофикацията (процес, който предизвиква замърсяване на водата посредством прибавяне на фосфор и нитрати в нея).
 Снимка 587427

Микроорганизми

Компанията Solad Foods са създали технология за развъждане на микроскопични протеини безусловно от нищото. Въздух, електричество и ферментация стоят в основата на развъждането на микроорганизмите, които по-късно се обработват. От тях най-после се получава изсъхнал прахуляк, наименуван Solein, който съдържа до 70% протеин. Производителите на продукта настояват, че е повсеместен, веган, без млечни артикули, без ГМО, без соя и глутен.
 Протеинови барчета, вкус и по кое време да спрем или понижим потреблението им
Протеиновите барчета - зложелател или другар

Един неподходящ и два позитивни резултата

Насекоми

Въпреки че не са най-вкусното нещо - откриваме храни, направени на основата на инсекти във вегетарианските менюта, само че и по рафтовете на магазините. С високо наличие на протеини, те си проправят път в редица хранителни артикули като паста, бургери и самун. Някои от преработвателите на насекоми скриват тази съществена съставна част, смесвайки я с храни, които нямаме нищо срещу да ядем.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР