Предстартовата подготовка е в разгара си!!! Днес официалните Туитър акаунти

...
Предстартовата подготовка е в разгара си!!! Днес официалните Туитър акаунти
Коментари Харесай

Марсианската ракета бе изведена за пълнене с гориво!

Предстартовата подготовка е в разгара си!!! Днес формалните Туитър сметки на Европейската галактическа организация (ЕКА) оповестиха, че ракетата “Протон-М ” беше изведена от Сграда 92А-50 на Байконур. Влакът, на който е натоварена ракетата, се насочи към горивната станция за зареждане на ускорителния блок “Бриз-М ”.

Изстрелването на “ЕкзоМарс ” на път към Червената планета ще бъде извършено на два стадия. Първо ракетата ще излети от космодрума Байконур на 14 март в 11:31 часа българско време. Началните 10 минути от полета са задоволително добре известни – тристепенната ракета “Протон ” ще би трябвало да изведе комплекса “Бриз-М ”- “ЕкзоМарс ” в опорна околоземна орбита.

Оттук насетне следват изтощителни 10 часа, през които блокът “Бриз-М ” ще би трябвало да повдига орбитата на “ЕкзоМарс ” от време на време, в границите на общо четири запалвания. Маневрите са извънредно рисковани. Ако има мотив за утешение, то е, че през последните две-три години блокът “Бриз-М ” постоянно се е държал на висота и не се е провалял. Двете повреди на ракети “Протон ” през 2014 и 2015 година бяха на равнище трета степен заради еднакъв проблем, който беше диагностициран и сполучливо позволен. В общи линии въпреки шансът за повреда да съществува, опцията за триумф на доктрина е по-голяма.

Следващата стъпка от предстартовата подготовка я чакаме на 11-ти март. Тогава ракетата “Протон-М ” ще бъде изведена на Стартова площадка 200, приведена във отвесно състояние и позиционирана за старт.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР