Предсрочното освобождаване на Джовани Бруска, осъден за убийството на прочутия

...
Предсрочното освобождаване на Джовани Бруска, осъден за убийството на прочутия
Коментари Харесай

Освободиха убиеца на Джовани Фалконе

Предсрочното освобождение на Джовани Бруска, наказан за убийството на фамозния сицилиански съдия-следовател и герой против мафията Джовани Фалконе, провокира през днешния ден потрес в Италия, където всички вестници поместват новината на първа страница, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

64-годишният Джовани Бруска беше освободен преди ден за положително държание от римския затвор "Ребибия " след 25 години зад решетките - интервал, по време на който той се съгласи да сътрудничи на управляващите. Очакват го обаче четири години пробация.

"Освободен е Бруска, най-жестокият необут на мафията ", написа в заглавие в. "Република ".

"От човешка позиция тази вест ме наскърбява, само че подобен е законът, един закон, какъвто желаеше брат ми и който би трябвало да бъде спазван ", разяснява сестрата на Джовани Фалконе - Мария, представена от вестника.

През 1992 година Джовани Бруска задейства отдалечено взривно устройство под колата на съдия-следователя покрай Палермо. Загинаха Джовани Фалконе, жена му и трима бодигардове.

Бруска - един от най-близките помагачи на Тото Риина, шефа на сицилианската мафия Коза Ностра - бе задържан на 20 май 1996 година После одобри да сътрудничи на правораздаването и да свидетелства на многочислени процеси.

През 1983 година Бруска отвлече 11-годишния Джузепе Ди Матео, наследник на разкаял се нарушител, удуши го и разтвори тялото му в киселина като възмездие на татко му, приел да сътрудничи с правораздаването, напомня Агенция Франс Прес.

Освобождаването му бе наказано от мнозина политически водачи - и от левицата, и от десницата. Водачът на левоцентристката Демократическа партия Енрико Лета го назова "удар с пестник в стомаха, който те оставя без мирис, питаш се по какъв начин е допустимо това ".

"Онзи, който извърши тези неща, който разтвори дете в киселина, който умъртви Фалконе, съгласно мен е хищник и не трябва да излиза от пандиза ", съобщи водачът на крайнодясната "Лига " Матео Салвини.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР