Предсрочните избори са на дневен ред, не се наемам да

...
Предсрочните избори са на дневен ред, не се наемам да
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Разводът между Радев и кабинета е факт

Предсрочните избори са на дневен ред, не се ангажирам да предвиждам тъкмо по кое време. Те са свързани с политическото водачество, само че и тъй като българските жители са за неутралитет и повече с проруски настройки. Но във връзка с имперската политика на Кремъл ние би трябвало да бъдем доста безапелационни в позицията си. Това разяснява в ефира на Би Ти Ви политологът Петър Чолаков.

Той изрази мнение, че няма по какъв начин България да бъде безучастна, когато една суверенна страна, каквато е Украйна, която желае да се причисли към Европейски Съюз и се пробва да живее свободно е атакувана от Русия, която желае да задуши тази страна. В този смисъл да платим малко по-висока цена за газа е въпрос на достолепие на страната ни. Това се отнася и до даването на военна помощ на Украйна, с цел да може тя да победи в тази война. Затова съгласно Чолаков министър председателят Петков и Асен Василев е трябвало много по-рано да показват мускули и да вземат съответно решение по този въпрос.

По думите на политолога разводът сред Радев и кабинета е реалност. Що се отнася до това дали със прекъсването на доставките на газ от Русия, Москва действително е постигнала част от задачите си, Чолаков бе сбит: Кремъл ще реализира задачата си, когато клекнем. Ако ние приемем да си плащаме газа с рубли – тогава Кремъл ще е победител.

Петър Чолаков е безапелационен, че е наивна логиката да си навеждаме главата, с цел да бъде Кремъл по-благосклонен към нас. Защото какво се случи – стопираха ни газа, макар че отказахме да пращаме оръжие на Украйна. В този смисъл опитите до момента да стоим на два стола - да не дразним руснаците и да бъдем лоялни към Европейски Съюз и НАТО, се оказаха непечеливши. Нещо повече - Русия ни разгласи за вражеска страна, а Митрофанова се държи непочтително към нашия министър председател. Тогава за какво ние би трябвало да стоим и да се опасяваме, че преклонена главица – сабя не я сече, попита риторично Петър Чолаков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР