Председателят на венецуелския парламент и самопровъзгласил се за временен президент

...
Председателят на венецуелския парламент и самопровъзгласил се за временен президент
Коментари Харесай

Гуайдо скочи на правителството заради блокадата на Конгреса

Председателят на венецуелския парламент и самопровъзгласил се за краткотраен президент на страната Хуан Гуайдо насочи нови обвинявания против венецуелското държавно управление, съобщи Агенция Франс Прес.

Силите за сигурност не разрешиха на опозиционните депутати да влязат в Народното събрание във вторник, две седмици след несполучливия протест на водача на опозицията против президента Николас Мадуро.

Решението беше признато, откакто " Амнести интернешънъл " съобщи, че венецуелските управляващи са направили закононарушения против човечеството в репресиите си против антиправителствените митинги и прикани Международния углавен съд да проверява.

Гуайдо разгласи преди дни, че е инструктирал своя политически делегат във Вашингтон неотложно да завърже връзки с американските военни, в опит да наложи по-голям напън върху президента Николас Мадуро да подаде оставка.

Гуайдо сподели, че Конгресът е подложен на военна окупация, която нелегално блокира законодателната власт.

Венецуелската полиция задържа предходната седмица зам.-председателя на Народното събрание Едгар Самбрано при интервенция в източната част на столицата Каракас.

Самбрано е един от десетте опозиционни политици, упрекнати в изменничество, скрит план и протест от Върховния съд на Мадуро по отношение на протеста от 30 април. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР