Председателят на Възраждане Костадин Костадинов публикува обширен пост в социалната

...
Председателят на Възраждане Костадин Костадинов публикува обширен пост в социалната
Коментари Харесай

Коцето от Възраждане разби Цънцарова - репортажът й бил поръчков. Ето ги 5-те лъжи на журналистката

Председателят на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласява просторен пост в обществената мрежа Facebook, в който разяснява репортажа на Би Ти Ви за имунизираните депутати в партията. Припомняме, че през вчерашния ден сутринта националната телевизия популяризира материал, в който твърди, че 1/3 от народните представители на " Възраждане " са ваксинирни. Отговорът на Костадин Костадинов обаче не закъсня. В дългия си пост той назовава репортажа на журналистката Мария " поръчков " и показва 5 неистини, които тя е стартирала в материала си.

Публикуваме мнението на ръководителя на " Възраждане ":

На 14 май 2020 година провежда първия огромен митинг против ограничаващите ограничения в Европа. Превантивната реакция не закъсня. На 5 май имаше просторен поръчков репортаж в Нова тв, цялостен с клюки и неистини за мен. На 12 май имаше втори подобен репортаж с още такива клюки и неистини. На 13 май, ден преди митинга, апелативната прокуратура във Варна се самосезира след клеветите и стартира да ме проверява. Всичко това беше щедро гарнирано с спомагателни клюки и неистини, разказани по всички типове медии в страната, както и пуснати като вести в централните излъчвания на Нова тв.

Вчера имах дежа вю. На 12 януари организираме митинг против ограничаващите ограничения и превантивната реакция не закъсня. Сутринта изгледах просторен поръчков репортаж, единствено че този път по Битиви. Сега в резюме ще обясня някои неща, показани в " репортажа ":

1. била срещу имунизацията, само че имала в редиците си имунизирани депутати. Истината е, че ние постоянно сме казвали, че имунизацията би трябвало да е доброволна и от нея да не произтичат нито права, нито отговорности.

2. Още на 16 ноември 2021 година заявих, че във има имунизирани хора. Въпросът ми беше заложен на конференция. Казах го наново и на 7 януари 2022 година, още веднъж в отговор на журналистически въпрос. " Репортажът " обаче не цитира тези мои думи, а цитира други - че не съм питал депутатите дали са имунизирани. Истината е, че до преди няколко дни даже не знаех какъв брой от депутатите ни са имунизирани. Никога не ме е интересувало, нашето виждане постоянно е било, че това е персонален въпрос.

3. Като споделих персонален въпрос, персоналният здравен статус на всеки жител е ненарушим. Как тогава размята персоналните данни на четирима български жители в народен ефир? Това е закононарушение, откъдето и да се огледа, и още на следващия ден ще бъде пусната тъжба в КЗЛД, а след това и в съда.

4. Като споделих Цънцарова, че се сетих друго - по какъв начин аз мога да ревизира персоналния здравен статус на това лице? В петък мина край мен най-малко пет пъти, операторът ѝ ме снима, и аз съм съществено обезпокоен - в случай че е инфектирана с рискова болест като проказа или СПИН, примерно, тя може да придвижи заболяването си върху всички, с които е контактна. Ще питаме министърката на опазването на здравето публично дали ще ни уведоми за здравния статус на това лице. Ако откаже, ще питаме по какъв начин тогава здравният статус на други жители е станал публичен и кой ще носи отговорност за теча на персонални данни.

5. В репортажа споделиха най-после, че ме били поканили, само че аз съм отклонил поканата. Това е неистина. Първо, както споделих, в петък мина най-малко 5 пъти около мен, даже ме снима и аз също съм включен в фрагменти от репортажа. Странно за какво не ми задава въпроси тогава, а е решила да ме кани по-късно, при изискване, че имам задължения, с които екипът ѝ е осведомен. Аз несъмнено нямам проблем да давам отговор на въпроси, и по тази причина учтиво поканвам на собствен ред да пристигна на нашия митинг в сряда - ще ѝ отговоря обществено пред събралото се хилядно голям брой.

Мога и още, само че мисля, че всичко е ясно. Ще прибавя още нещо - преди няколко месеца бях в предаването на и тогава тя ме пита какъв ми бил фамилния статус. Аз отговорих, несъмнено, само че нейната реакция беше, че не съм бил давал добър образец на обществото. Веднага след края на предаването колежки на побързаха да ми предложат подробна информация за нейния фамилен статус, както и други сходни " обстоятелства " по отношение на връзките ѝ с други хора. Отказах даже да ги изслушам. Винаги съм считал, че ровенето в персоналния живот на хората, без значение дали са обществени персони или не, е безпределно гнусно и нечистоплътно. Поради тази причина и не станах публицист, макар че като студент бях основен редактор на студентския вестник на Великотърновския университет, а вестникът, прочее, беше много добър.

На финала ще напомня следното - поръчковия репортаж по Нова тв не спря хилядите българи на 14 май 2020 година Същото ще стане и с поръчковия репортаж на Битиви.

Властта се сменя, само че пропагандата и методите ѝ не се сменят. Сега остава единствено прокуратурата да ни повдигне обвиняване, с цел да е повторението от 2020 цялостно.

П.П. Сега, до момента в който пишех този статус, ми звънна журналистка от новините на Битиви. Помоли ме за изказване, само че аз ѝ споделих, че безусловно след минута започвам присъединяване си при Иван Герасимов в предаването " Чиста съвест ". Затова я помолих да употребява това, което пиша тук. Хващам се на бас, че ще го орежат по този начин, както са орязали при монтажа репликите на нашите депутати..

П.П.П. По време на последната предизборна акция Пламен Пасков имаше присъединяване в Битиви радио. Там той назова тази медия СМРАД - Средство за Масова Реклама, Агитация и Дезинформация. Тогава се обадих на един от шефовете на малкия екран, с цел да му се извиня за тези думи, защото ги счетох за пресилени. Сега е ред да се извиня и на Пламен - извинявай, приятелю, прав беше.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР