Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще предложи нов

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще предложи нов
Коментари Харесай

Лозан Панов ще сменя заместника си Красимир Влахов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще предложи нов ръководител на Гражданската гилдия и заместник-председател на съда на мястото на настоящия титуляр Красимир Влахов, оповестиха от пресцентъра на Върховен касационен съд.

В четвъртък се е провело Общо заседание на колегията, на което Панов е уведомил съдиите за решението си. Мотиви за желаната промяна не се оповестяват, само че за сметка на това се прецизира, че съдиите са изразили " високата си оценка " за работата на Влахов.

" В рамките на извършеното Общо заседание съдиите от Гражданската гилдия показаха позитивната си оценка за активността на арбитър Красимир Влахов като заместител на ръководителя на Върховен касационен съд, своята признателност към него и упованието си положителната работа и екипността да продължат да бъдат присъщи за Гражданската гилдия и при идващия й началник ", оповестяват от Върховен касационен съд.

До 2012 година Красимир Влахов бе ръководител на Софийския областен съд, когато по предложение на Лазар Груев Висш съдебен съвет го избра за заместник-председател на Върховния касационен съд и началник на гражданската му гилдия.

Красимир Влахов стартира кариерата си през 1996 година като младши арбитър, през октомври 1997 година става арбитър в Софийския областен съд. Четири години по-късно е определен за заместник-председател на съда. През 2004 година става арбитър в Софийския градски съд, а по-късно същата година е командирован във Върховен касационен съд.

По предложение още веднъж на Лазар Груев в края на 2008 година Висш съдебен съвет го избра за ръководител на Софийския областен съд.

След избора на Лозан Панов за началник на Върховен касационен съд той остави висшите съдии сами да изберат кои да са ръководителите на трите колегии на съда. Магистратите потвърдиха и тримата заместници на Лазар Груев – Павлина Панова (Наказателно отделение), Таня Райковска (Търговска колегия) и Красимир Влахов (Гражданска). След това Райковска бе определена за парламентарен арбитър.

Заместник-председателите на съдилищата нямат мандат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР