Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните
Коментари Харесай

Лозан Панов: Мракобесните времена тепърва предстоят, прокуратурата е завоювана от олигарси

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов предвижда, че мракобесните времена в правораздаването занапред предстоят.
На конгрес, проведен от Правосъдие за всеки, той съобщи, че сегашният основен прокурор Сотир Цацаров се е прицелил в поста основен правосъден контрольор. Така контролният орган щял да се трансформира в това, което е прокуратурата в последните 7 години - завладяване на олигархични ползи.
Списъци на врагове висят по вестниците, а ксенофобията стана държавна политика, разказа Панов обстановката у нас и добави, че никой не може да каже по кое време една демократична страна се трансформира в опаковка.
Върви яростна битка за покоряване на съда. Този развой във Висш съдебен съвет е съвсем завършил. Горещата вода, в която в потопена правовата ни страна е преди точката на шупване. Много страни безучастно следиха. Свободата ни би трябвало да пристигна по натурален път, съобщи Панов.
Според ръководителя на Върховен касационен съд съществени правила, върху които се построява демокрацията са се изродили.
Върховенството на закона и разделянето на управляващите са мощно компрометирани. Държавните институции са превзети от частни ползи, а в Народното събрание са изпратени хора, които не желаят да поддържат връзка със съседите си и си купуват личен асансьор, сподели Панов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР