Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да се

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да се
Коментари Харесай

Лозан Панов призова ВСС да разследва Борисов и Цацаров за търговия с влияние

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прикани да се проверяват оповестените от премиера Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров данни за търговия с въздействие върху членове на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Преди ден в изявление за бТВ Борисов сподели, че е подкрепил„ най-вече Лозан Панов преди време “, когато той е бил претендент за началник на Върховния касационен съд. Подкрепата е била оказана посредством петимата членове на съвета, излъчени с поддръжката на ГЕРБ

“Той нямаше да стане арбитър, в случай че аз не го бях подкрепил ", разкрио Борисов.

Панов изясни, че в границите на няколко седмици и основният прокурор, и министър-председателятса обявили данни за търговия с въздействие.

“Главният прокурор сподели, че изборите за висши длъжности в правосъдната система се правят в други две здания, а министър председателят призна, че оказва въздействие върху един подобен избор. Ще ви напомня един различен проблем – „ Яневагейт “ и записите на диалозите сред някогашен ръководител на Софийския градски съд и редови арбитър (Владимира Янева и Румяна Ченалова, бел. ред.). Тогава още веднъж основните герои бяха министър-председател и основен прокурор. Този път обаче самите те оповестяват данни за търговия с влияниe”, разяснява Панов, представен от lex.bg.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР