Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и главният прокурор

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и главният прокурор
Коментари Харесай

Панов и Цацаров искат среща с Борисов

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и основният прокурор Сотир Цацаров желаеха среща с премиера Бойко Борисов поради тяхната постройка на профилираните съдилища и прокуратури на столичната ул. " Черковна " 90. На срещата ще участват и членовете на Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев и Евгени Диков.

Висшите магистрати ще упорстват за диалог с министрите на финансите и правораздаването. Това се реши през днешния ден във Висш съдебен съвет, където на чуване са поканени съдии и прокурори от спецструктурите.

" Съдии четат каузи в коридора. Аз пиша претекстове по каузи от 17:00 часа до 02:00 през нощта ", оплака се шефът на спецсъда Георги Ушев. Той уточни, че ситуацията в спецсъда е отчайващо и съдии прескачат томове каузи, с цел да стигнат до бюрата си.

Колежката му Даниела Росенова, която оглавява Апелативния спецсъд сподели, че изискванията там са под санитарния най-малко.

Едно от решенията, което стои на масата във Висш съдебен съвет, е ДКСИ да бъде преместена от постройката на съда и прокуратурата, с цел да се освободят места за кабинети. Обсъжда се също по този начин и опция за надстрояване на здания за правосъдни зали.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР