Председателят на УС на Спортист Своге Петър Веселинов говори след

...
Председателят на УС на Спортист Своге Петър Веселинов говори след
Коментари Харесай

Петър Веселинов: Апетитът идва с яденето, Спортист вече е фактор и гоним топ 6



Председателят на УС на Спортист Своге Петър Веселинов приказва след трите следващи победи в шампионата на Втора. В края на седмицата Спортист приема Созопол, а по-късно следва и семейството против Лудогорец в Първия кръг от шампионата за Купата на България.
 Спортист (Своге) удари Септември (Симитли) за трета поредна победа
Спортист (Своге) удари Септември (Симитли) за трета поредна победа

Единственият гол в мача падна при започване на второто полувреме

Г-н Веселинов, Спортист потегли мъчно в шампионата, само че в последните кръгове е непогрешим. На какво се дължи това?

-Да, имахме усложнения на старта на сезона, защото действително влязохме в последния миг в професионалния футбол. Трябваше ни време, с цел да нагласим нещата, тима и екипа, с който работим. Радостен съм, че в последните няколко мача Спортист демонстрира израстване и успехите идват. Всичко е плод на доста работа, която дава нужните резултати.

Направихте треньорска промяна, а и пристигнаха много нови футболисти.

-Така е. След старта на шампионата се наложи смяна на треньорския мостик. Дадохме опция на млад експерт като Ивайло Василев да стартира работа в мъжкия футбол. Той имаше положителни мнения за работата си при подрастващите. Смея да настоявам, че това решение бе вярно и резултатите го демонстрират. Отборът играе сполучливо и това е видно за всички. Също по този начин бе належащо да притеглим играчи с повече опит в професионалния футбол. Все отново би трябвало да признаем, че има огромна разлика сред В и Б група. Беше належащо това ободряване. Сами може да видите, че стартира да се получава страхотна симбиоза сред локалните момчета и тези, които пристигнаха след това.
 Ивайло Василев: Футболистите ми побеждават най-много с темперамент
Треньорът на Спортист: Футболистите ми побеждават най-много с темперамент

" Движим се в позитивна тенденция "

Първоначално бяхте оповестили цел оставане и одобряване във Втора лига. Може ли да се промени тя?

-По принцип апетитът идва с яденето. Виждаме, че групата е равностойна. Да, има няколко тима, които имат по-високи цели, само че видяхте, че успяхме да победим един от тези отбори - Хебър и то в Пазарджик. Смея да настоявам, че в тази група всеки може да победи всеки.

Не е загадка, че главен мотор в Спортист Своге е Борислав Стойчев. Колко значим е той за клуба?

-Изключително значим. Той не е единствено водач на терена, а и отвън него. Реално много огромна част от работата в клуба е на неговите рамене и той се оправя отлично. Има нужния потенциал да работи сполучливо във футбола освен в границите на 90 минути. Трябва да кажем, че уговорките му отвън работата му на терена по никакъв метод не въздействат върху представянето му.

Вече споменахме старши треньора. Има ли той вашето доверие?

-Разбира се. Избрахме Ивайло Василев и му дадохме опция да работи в спокойна конюнктура, да наложи вижданията си за футбола и да опита да реализира положителни резултати. В последните няколко седмици това се случва.
 Спортист (Своге) продължава напред за Купата
Спортист (Своге) продължава напред за Купата

" Шоколадите " се оправиха със Свети Никола

Да не прескачаме стадии, само че след семейството против Созопол идва мач против Лудогорец. Може ли да отстраните първенците?

-Най-лошото в тази ситуация е, че мачът на 13 ноември евентуално ще е без аудитория. Таим вяра, че нещата могат да се трансформират, за щото футболните почитатели в Своге заслужават да видят онлайн тим, който последните 9 години е първенец и взе участие в Европейските клубни шампионати. Ясно е, че Лудогорец е любимец в този мач, само че нашите футболисти също са жадни за такива срещи. Според мен имаме своите шансове да поднесем изненадата в шампионата и да отстраним Лудогорец. На нашия стадион няма да им бъде по никакъв начин елементарно.

Какви правила следвате при ръководството на футболния клуб?

-Най-вече правилата на почитание вътре в тима, а и почитание на съперниците. Стремим се да демонстрираме какво можем на футболния терен и да не влизаме в непотребни спорове с другите тимове или съдиите. Футболът е джентълменска игра. Винаги може да има неточности, някакво напрежение, разногласия, само че като цяло желаеме да работим в климат на взаимно почитание. Това е най-важното.
 Милен Кикарин към този момент не е част от отбора на Спортист (Своге)
Милен Кикарин към този момент не е част от отбора на Спортист (Своге)

Юношата на ЦСКА е напуснал клуба заради персонални аргументи

Ще оцелее ли Спортист във Втора лига?

-Убеден съм в това. Имаме сили освен да оцелеем, а и да сме минимум в първата шестица. Радвам се, че клубът се развива повече от добре и това е заслуга на безусловно всички, които работят в него - от управлението до хората, които поддържат базата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР