Председателят на УС на Спортист Своге Петър Веселинов даде интервю

...
Председателят на УС на Спортист Своге Петър Веселинов даде интервю
Коментари Харесай

Шефът на Спортист Своге: Играем където и когато кажат

Председателят на УС на Спортист Своге Петър Веселинов даде изявление пред клубния уебсайт преди мача против Берое, който ще дефинира последният участник в Първа лига за сезон 2023/24.

– Г-н Веселинов, 3 години във Втора лига и успяхте да стигнете до пряк мач за промоция. През какво минахте?

– Наистина направихме 3 години във Втора лига, а би трябвало да признаем, че още в първата имахме опция да стигнем до челните места, само че в края на сезона пропуснахме значими точки. Ето, в този момент изпълнихме задачата. Всъщност нашата съществена цел е да имаме постоянен тим в професионалния футбол. Всичко останало е бонус, само че това не значи, че ще се откажем от него. През този сезон видяхте какъв брой равностойна е Втора лига. Разликата сред дъното и челото на процедура бе доста дребна през цялата година и поредност от отрицателни мачове можеха да изпратят един тим от челото в дъното. Ние съумяхме да се задържим измежду първите тимове, без значение, че имахме и отрицателни резултати.

– Наложи се треньорска счита на полусезона. Как повлия тя?

– Да, Борислав Кьосев получи по-добро предложение за работа, а ние не стопираме никого. Той сложи основите на този тим и му благодарим за работа. Вярно е, че през зимата се смени огромна част от тима. Имаме и нов треньор в лицето на Петър Колев. Двамата имат разнообразни подходи, разнообразни виждания… значимото е, че са сполучливи. Даваме път на млади момчета, които желаят да се развиват. Ето, главният ни голмайстор от есента Светослав Диков може да реализира доста триумфи за един сезон – участник в Европа с ЦСКА 1948, първенец на втора лига с втория тим, финалист за Купата, а в този момент за какво не и косвено да не завоюва и промоция в Първа лига със Спортист Своге. Това несъмнено в кръга на шегата, само че е реалност. Има интерес към наши футболисти, което ме радва.

– Нека обърнем внимание към мача с Берое… Гостувате, само че във Велико Търново, а не в Стара Загора. Проблем ли е това?

– Ние нямаме проблеми с нищо. Играем където кажат, когато кажа. Нямахме срещу и да играем като посетители на стадион „ Берое “ и то с публиката. Вижте. Този мач е
бонус за играчите, които хвърлиха доста труд. При нас непременно няма. Истината е, че задачата – бараж или директна промоция излезе на напред във времето в средата на втория полусезон, когато видяхме, че имаме капацитета за това.

– Някои хора ще кажат, че сте отписали баража и не желаете да влизате в елита, тъй като това се говореше за доста тимове във Втора лига?

– Нека си мислят по този начин, това е в наш плюс, ще се веселя и Берое да ни подцени. А в този момент съществено. Ако извоюваме място по състезателен път за Първа лига ние ще се възползваме от тази опция. Имаме подготвеност. Да, стадионът в Своге няма осветяване, само че сега се създава план за такова. По цялостната организация в клуба са нужни единствено някои елементи и ще сме подготвени за Първа лига.

– Има ли Спортист капацитет за Първа лига?
 
– Това ще стане ясно, в случай че влезем и стартират мачовете. Защо да нямаме. Имаме млади футболисти, които се потвърдиха.

– Как ще отговорите на зложелателите, които настояват, че ще играете бараж единствено, с цел да го продадете?

– Нека ви попитам нещо… Колко коства един бараж? Интересно ми е, тъй като ми споделят, че в обществените мрежи се вихри сходно мнение. 10 000 лв., 100 000 лв., 1 000 000 лева… Ще отида да кажа на Берое дайте ни Х лв. и ще ви пуснем баража…, а след това ще вляза в съблекалнята и ще кажа на футболистите, които се трудиха цяла година, „ през днешния ден няма да играем, пуснете на Берое “. Това са безспорни нелепости. Каня тези фейсбук експерти, по продажба и покупка на мачове, да дойдат и да продадат или купят един мач и да покажат по какъв начин се случва това, тъй като аз не знам.

– Очаквате ли почитатели от Своге да пътуват до Велико Търново и да ви поддържат?

– За страдание мачът бе преместен в работен ден, което е проблем. Правим организация и се надявам да дойдат. Нашето предпочитание е да запалителен града и хората в него и да имат едно седмично наслаждение да дойдат и да гледат мачове от професионалния футбол на стадиона. Към това се стремим.

– Какви са прогнозите ви за мача?

– Смятам, че имаме сили да победим. Ние от този мач няма какво да загубим, а единствено да спечелим. Това е факсимиле и е реалност.

– Ако Спортист влезе в елита има ли подсигурено финансиране?

– Да, създали сме си сметките, с цел да имаме непоклатимост и в Първа лига. Едва ли ще стигнем бюджетите на водещите тимове, това е фантазия, само че знаем в какви рамки може да се поберем. Трябва да кажем също по този начин, че работим сполучливо и в тясно съдействие с Община Своге. В нейно лице имаме един правилен сътрудник, който постоянно ни е подкрепял, което е извънредно значимо за нас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР