Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) инж.

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) инж.
Коментари Харесай

Тунелът "Желецница" - с енергоефективно осветление, вентилация, аварийни SOS кабини

Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) инж. Венцислав Ангелов сподели на представители от Европейския център за транспортни политики системите за сигурност в тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ". В края на януари за оборудването бе подписан Акт 15 за довеждане докрай на строителните работи, оповестиха от АПИ.

" Железница " е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас, с две обособени тръби за придвижване в посока. Дължината на всяка е към 2 км. Съоръжението е с енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, аудио и радио обявяване, електронна система за надзор на достъпа и т. н.

Чрез симулация на разнообразни обстановки, които биха могли да зародят в тунела, на представителите от неправителствената организация бяха показани по какъв начин работят вентилационните системите при задимяване, натоварен трафик и т. н. Както и по какъв начин водачите ще могат да подадат сигнал от спешните SOS кабини при положение на случай.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР