Председателят на унгарския парламент заяви днес, че гласуването за членството

...
Председателят на унгарския парламент заяви днес, че гласуването за членството
Коментари Харесай

Унгарският парламент не бърза с вота за членството на Швеция в НАТО

Председателят на унгарския парламент съобщи през днешния ден, че гласуването за участието на Швеция в НАТО не е незабавно, откакто ратификацията в Турция остави само Будапеща да бави продължителния развой, съобщи Ройтерс.

Турските депутати гласоподаваха с 287 на 55 в поддръжка на присъединението на Швеция към Алианса, откакто през 2022 година Стокхолм подаде молба за участие в отговор на пълномащабната съветска инвазия в Украйна.

За да стане част от НАТО, Швеция се нуждае от формалното утвърждение на всички 31 страни членки, в това число Унгария, въпреки че гласът на Турция се смяташе за най-голямото затруднение за превъзмогване.

Унгарският министър председател, който поддържа приятелския връзки с съветския президент Владимир Путин макар войната в Украйна, съобщи през вчерашния ден, че ще призове депутатите да одобрят шведското присъединение при първа опция.

В момента Народното събрание не е в сесия. Миналата седмица опозиционната Социалистическа партия разгласи, че ще свика изключително съвещание поради Швеция.

" Не се колебая, че опозиционните партии, които непрекъснато са срещу унгарските ползи, ще свикат изключително съвещание, само че това най-вероятно няма да стане ", сподели ръководителят на Народното събрание и съосновател на ръководещата партия на Орбан " Фидес " Ласло Кьовер. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР