Председателят на турската опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу

...
Председателят на турската опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу
Коментари Харесай

Турски политик отказа да си плаща тока

Председателят на турската опозиционна Републиканска национална партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу разкритикува високите сметки за ток, като разгласява видео в обществените мрежи.

Главният опозиционен водач подлага на критика президента и ръководителя на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган: „ Докато той не отдръпна покачванията на цените, на електрическата енергия, вариращи от 50 до 125 на 100, които подписа на 31 декември 2021 година, няма да заплащам нито една сметка за ток, която ще получа. "

Кълъчдароглу сподели, че данъкът върху добавената стойност (ДДС) върху сметките за електрическа енергия би трябвало да бъде понижен до 1 %. Така той има вяра, че страната може да помогне на хората и бизнеса, които се затруднянат да изплатят януарските сметки за тока.

Опозиционният водач прикани, за присъединяване в протестна акция, в която всички жители да разгласяват сметките си за електрическа енергия дружно с IBAN в Туитър, като упоменат президента Ердоган под хаштага #SıraSende (Твой ред е). „ Защото в този момент е негов ред. Да забележим дали ще се притече на помощ на жителите в потребност. "

В отговор заместник-председателят на групата на ръководещата ПСР Бюлент Туран упрекна Кълъчдароглу в провокация.

„ Преминаваме през сложен миг. Има нарастване на цените на силата по целия свят. Нашата страна подхваща стъпки, с цел да отрази това на нашата нация колкото е допустимо умерено ", написа Туран в Туитър.

Той разкритикува Кълъчдароглу за неговия зов и сподели, че политическият водач би трябвало да работи по-отговорно.

В доста турски градове жители образуваха митинги против двукратно увеличените януарски сметки за тока.

Много магазини и заведения, като знак на митинг залепиха на витрините фактурите си за тока, като ги съпоставят с тези от предния месец.

Председателката на опозиционната " Добра " партия Мерал Акшенер акцентира, че Турция не може повече да търпи икономическата неустойчивост. Тя твърди, че актуалната система на президентско ръководство " задейства тази държавна рецесия, която е по-тежка от икономическата рецесия от 2001 година “ и ще остане в историята като " рецесията на Ердоган ". Акшенер разгласи, че Турция се е трансформирала в една от петте страни с най-голям % на инфлация в света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР