Председателят на ЦИК Камелия Нейкова отчете като проблем съхранението на

...
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова отчете като проблем съхранението на
Коментари Харесай

Радев зове да се повиши доверието към машинния вот frognews.bg

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова регистрира като проблем съхранението на машините за гласоподаване и гласуването в чужбина с приемането на изборните протоколи както и дългото очакване на членовете на изборни комисии.

Държавният глава изиска ясна акция за повишение на изборната интензивност и работа, която да даде доверие в прозрачността и достъпността на изборния развой.

" Необходима е дейна осведомителна акция за машинното гласоподаване и да се изготвят в точния момент материалите ", сподели той.

Ефективна битка с купения избор изиска още на “Дондуков 2” президентът. Той прикани да се стигне по-нагоре по веригата - към самите източници на финансиране на незаконната активност. На трето място той чака Министерство на външните работи благодарение на държавната администрация да направи по този начин, че всеки българин зад граница да може да упражни правото си на избор.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че ще употребяват всички положителни практики за застраховане на законосъобразното протичане на изборния развой.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР