Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, председателят на транспортната

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, председателят на транспортната
Коментари Харесай

Ъпгрейдваха 20 автобуса в София с модерни системи за информиране на пътниците

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, ръководителят на транспортната комисия към СОС Карлос Контрера и управлението на " Столичен автотранспорт " ЕАД показаха ново устройство за образна и звукова информация за пасажерите в градския превоз.

Бордовият компютър за гласово уведомяване към този момент е инсталиран в 20 рейса, които се движат по линия 280, готови са още 52 транспортни средства, заяви БНР.

Следващите 16 устройства предпочитано ще бъдат въведени по линия №309, обслужваща кв. " Люлин ", където се намират общежитията за незрящи жители.
 Монтираха система за пътна сигурност в рейсове на градския превоз в София
Монтираха система за пътна сигурност в рейсове на градския превоз в София

Тя включва датчици за засичане на пешеходци, велосипедисти и животни

" Основната ни грижа е повече хора да се усещат добре и да избират да употребяват публичния превоз - това има доста преимущества за всички ни. По-бързо напредване, икономисване на време, по-малко трафик и по-чист въздух за жителите на София ", сподели Георги Георгиев.

Нововъдението дава посредством 4 електронни табла образна информация за маршрута, по който се движи транспортното средство, а посредством 3500 звукови известия се афишират спирките и се подава специфична информация за претрупан трафик, връзки с метрото, повреди и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР