Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обясни, че общината

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обясни, че общината
Коментари Харесай

Столичният общински съвет няма право да вземе решение за Паметника на съветската армия, защото е държавен

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев изясни, че общината няма по какъв начин да каже каква да е ориста на паметника, тъй като той е благосъстоятелност на страната.

С този мотив от групата на ГЕРБ в общинския съвет дадоха отговор на обвиняванията на кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков, че общината няма мотивация да вземе окончателното решение за премахването на Паметника на руската войска.

В профила си във фейсбук Трайков написа, че болшинството в Столичния общински съвет още веднъж е гласувало срещу разглеждането на отчета за паметника и това означавало липса на поддръжка по проблема.

" Това са политически заигравки и опити да се притегли внимание! ", сподели ръководителя на СОС Георги Георгиев.

Председателят на комисията по обучение и просвета Малина Едрева сподели, че още през есента на 2021 година е поискала мнението на страната, като до ден сегашен няма отговор. Затова и в този момент съгласно нея не е редно още веднъж топката да се трансферира на Столичния общински съвет.

Кметът по просвета на Столичната община Мирослав Боршош добави, че всички въпроси по преместването на паметника би трябвало да се задават към Кирил Петков, Корнелия Нинова, Слави Трифонов и Христо Иванов.

Общината, на чийто терен е паметникът, ще спомага изцяло, когато страната вземе решението, тъй като не може да се разпорежда с непознато имущество, сподели заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР